GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Π. Πατσουρίδης: “Η φωτιά στην Παναγιά των Παρισίων μας θύμισε τη φωτιά στο Τέμενος Βαγιαζήτ”

Τη θλίψη του για την μεγάλη καταστροφή που υπέστη η Παναγιά των Παρισίων από την τρομερή πυρκαγιά, εξέφρασε ο Παρασκευάς Πατσουρίδης, ...


Τη θλίψη του για την μεγάλη καταστροφή που υπέστη η Παναγιά των Παρισίων από την τρομερή πυρκαγιά, εξέφρασε ο Παρασκευάς Πατσουρίδης, δήμαρχος Διδυμοτείχου αφού όπως είπε, καταστράφηκε ένα παγκόσμιο μνημείο.

“Μας θύμισε ακριβώς την αξέχαστη βραδιά που ζήσαμε κι εμείς εδώ στο Διδυμότειχο με την μεγάλη ένταση και αγωνία την πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζήτ. Είναι ένα μνημείο που θα θέλαμε να επισκευαστεί και εδώ και χρόνια γινόταν προσπάθειες αλλά δυστυχώς πριν δύο χρόνια το είδαμε να καίγεται” είπε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.



Ωστόσο αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν από τη φωτιά στο παλαιότερο τέμενος της Ευρώπης, αν και ξεκίνησε η αποκατάσταση κι έχουν γίνει προσλήψεις 15 ατόμων, όλα προχωρούν πολύ αργά.

“Εδώ και 8 χρόνια η πλατεία της πόλης μας είναι αποκλεισμένη. Θα ήθελα να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα έργα αποκατάστασης, αλλά είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τη Δημοτική Αρχή αλλά από το Υπουργείο Πολιτισμού και την αρχαιολογική Υπηρεσία.” σημείωσε.

Σε ερώτηση να θα περίμενε κάτι περισσότερο από την Κυβέρνηση σ’ αυτό το θέμα, είπε πως περιμένει “να στελεχώσει τις υπηρεσίες και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες, όπως μας είχαν υποσχεθεί”.