GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με πολλές προσδοκίες υποδέχεται η Ξάνθη το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

Το μουσικό φεστιβάλ Ξάνθης, η διοργάνωση του οποίου γίνεται φέτος για έκτη συνεχή χρονιά από τις 17 έως 21 Απριλίου 2019, με την χαρακ...


Το μουσικό φεστιβάλ Ξάνθης, η διοργάνωση του οποίου γίνεται φέτος για έκτη συνεχή χρονιά από τις 17 έως 21 Απριλίου 2019, με την χαρακτηριστική ονομασία «Ξάνθη- Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων επισκεπτών, γεγονός που εκτιμάται ως ιδιαίτερα θετικό και για την τοπική οικονομία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, χαρακτηρίζει το γεγονός μείζονος σημασίας για τον ξενοδοχειακό κλάδο, μετά από μια περίοδο ύφεσης, καθώς αναμένεται να φέρει επισκέπτες στην Ξάνθη, μαθητές δηλαδή μουσικών σχολείων μαζί με τους συνοδούς τους στα μέσα Απρίλη.
Εξάλλου, τέτοιες εκδηλώσεις, όπως έχει επισημάνει και άλλη φορά, μέσα από την εφημερίδα μας, ο κ. Απ. Αγκόρτσας, δίνουν ώθηση στον τουρισμό της περιοχής. Ιδιαίτερα, για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού, οι οποίες βιώνουν πιο έντονα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η παρουσία ξένου κόσμου είναι, αν μη τι άλλο, «ευεργετική».

Από την άλλη, εξίσου σημαντικά αναμένονται τα αποτελέσματα και για άλλους κλάδους, κυρίως τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού οι μαθητές που έρχονται αποτελούν τους καλύτερους πελάτες, σύμφωνα με επισημάνσεις του κ. Α. Αγκόρτσα αλλά και άλλων επαγγελματιών της Ξάνθης. Αποτελούν δηλαδή εκείνους τους επισκέπτες που παράλληλα με το σκοπό της επίσκεψής τους, ξοδεύουν χρήματα στην εγχώρια αγορά, όσες ημέρες μένουν στην περιοχή, στηρίζοντας έτσι, τα τοπικά καταστήματα.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά την ιστορία του θεσμού, αποτελεί μια καθιερωμένη πλέον συνάντηση των μουσικών σχολείων σε πανελλήνιο επίπεδο στην Ξάνθη, τη γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μάνου Χατζιδάκι. Μάλιστα, κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων θα είναι «Μουσική και Κινηματογράφος». Οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων των σχολείων θα τελεστούν σε υπαίθριους χώρους, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, συνθέτες και μουσικοί θα συμμετέχουν, διδάσκοντας, εμπνέοντας και συμπράττοντας με τους μαθητές των μουσικών σχολείων.