GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η εγκληματικότητα χτυπάει «κόκκινο» και στην επαρχία

Νίκος Γουναρίδης:


Νίκος Γουναρίδης:

«Πρόκειται, για ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει επιδεινωθεί λόγω οικονομικής κρίσης και έλλειψης προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα…»

«Κόκκινο» χτυπάει η εγκληματικότητα όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, αλλά και στην ελληνική επαρχία, όπου καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση του φαινομένου, τα τελευταία χρόνια. Όπως μάλιστα μαρτυρούν τα αστυνομικά δελτία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, η περιοχή μαστίζεται από φαινόμενα εγκληματικότητας, διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, κλοπές ακόμη και ένοπλες ληστείες. Πρόκειται για περιστατικά που πλέον δεν συμβαίνον μόνο στην πρωτεύουσα και τις μεγάλες πόλεις, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις καθώς και τα χωριά. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι παράνομοι μετανάστες και τα ναρκωτικά, κάνοντας «πλούσια» την καθημερινή ατζέντα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, στην εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, κύριος Νίκος Γουναρίδης, η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες της Αστυνομίας ευθύνονται για την έξαρση τέτοιων περιστατικών, τα οποία, σχεδόν, καθημερινά γεμίζουν το αστυνομικό δελτίο. Ένα κοινωνικό φαινόμενο, κατά τον ίδιο, που, ενίοτε, παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Αναλυτικότερα, όπως εξηγεί ο ίδιος, η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στη χώρα έχει συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της εγκληματικής δραστηριότητας. Από την άλλη, η πρόληψη και η καταστολή της, προϋποθέτουν, εκτός των άλλων, ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή, κάτι που δεν συμβαίνει λόγω της «λειψανδρίας» στο σώμα, ένα πρόβλημα πανελλαδικό και χιλιοειπωμένο που ωστόσο δεν έχει λυθεί ακόμη οριστικά.

Αυτό βέβαια που προκαλεί αρνητική αίσθηση στους πολίτες της περιοχής είναι ότι βιώνουν πλέον φαινόμενα σοβαρών εγκληματικών δράσεων, άγνωστων πριν μερικά ακόμη χρόνια στην ελληνική επαρχία. Οι ένοπλες ληστείες στην περιοχή προβληματίζουν και τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες, όπως επισημαίνει ο κ. Ν. Γουναρίδης, καλούνται να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, βασιζόμενοι αποκλειστικά στη φιλοτιμία αλλά και την υπερπροσπάθεια εις βάρος δηλαδή του προσωπικού τους χρόνου, κάνοντας υπερωρίες.

«Τελευταία, διαπιστώνουμε ότι έχουν αυξηθεί κρούσματα σοβαρής εγκληματικής δράσης και στη δική μας περιοχή, όπως οι οργανωμένες ληστείες. Το θέμα μας ανησυχεί και μας προβληματίζει. Ως συνδικαλιστική δύναμη ασκούμε συνεχώς πιέσεις προς την ηγεσία μας, ώστε να αυξηθεί το έμψυχο δυναμικό στις υπηρεσίες της Αστυνομίας, γιατί δεν ξέρω μέχρι πότε θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε τη δημιουργηθείσα κατάσταση χάρη στη φιλοτιμία και τις υπερωρίες…» σχολιάζει, ενδεικτικά για το θέμα, ο κ. Ν. Γουναρίδης.

Αλλά και οι κάτοικοι των χωριών του νομού αισθάνονται απροστάτευτοι, αφού κλοπές και ληστείες «στοιχειώνουν» την καθημερινότητά τους.

Οι μεγάλες ελλείψεις στα αστυνομικά τμήματα δημιουργούν εκ προοιμίου μια δύσκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση, παρά τις πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Ελληνική Αστυνομίας. Ας ελπίσουμε να αλλάξει κάτι σύντομα…