GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μάσκα προσώπου με κακάο

Το κακάο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ παράλληλα η υπέροχη γεύση του αλλά και το έντο...

Το κακάο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ παράλληλα η υπέροχη γεύση του αλλά και το έντονο άρωμα του βελτιώνει κατά πολύ την διάθεση μας. Εκτός λοιπόν από το να απολαμβάνουμε το κακάο ως ρόφημα καθημερινά ώστε να επωφεληθούμε από τα ευεργετικά του συστατικά αλλά και τις θαυματουργές ιδιότητες που προσφέρει η κατανάλωση του στο εσωτερικό του οργανισμού μας, μπορούμε να φτιάξουμε και τη δική μας σπιτική μάσκα προσώπου με κακάο. Το κακάο όπως και πολλά άλλα συστατικά μπορεί να εφαρμοστεί και για το καλό της ομορφιάς μας αρκεί να το αναμείξουμε με τα κατάλληλα υλικά και συστατικά τα οποία θα δράσουν συνδυαστικά και θα μας προσφέρουν μια πρώτης τάξεως βαθιά περιποίηση προσώπου. Το κακάο άλλωστε είναι ένα από τα ισχυρότερα αντιρυτιδικά και αναζωογονητικά συστατικά που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Το κακάο έχει την ιδιότητα να αναπλάθει την επιδερμίδα μας, ενώ καταστρέφει και τις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού μας οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας μας αλλά και ολόκληρου του οργανισμού μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Εμείς εδώ στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα σας προτρέπουμε να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με κακάο για να καταλάβετε και μόνες σας τις τρομερές και μοναδικές ιδιότητες που προσφέρει το κακάο στην επιδερμίδα μας. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε 4 σπιτικές μάσκες ομορφιάς με κακάο για να επιλέξτε αυτή που χρειάζεται πραγματική η επιδερμίδα του προσώπου σας με βάση τις ανάγκες της.
Μάσκα προσώπου με κακάο και μέλι
Η συγκεκριμένη μάσκα προσώπου με κακάο και μέλι δίνει στην επιδερμίδα μας την χαμένη λάμψη της, την φρεσκάδα αλλά παράλληλα προσφέρει και αντιρυτιδική προστασία αφού μειώνει αισθητά τις ρυτίδες στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Εάν λοιπόν ανήκετε στις γυναίκες που η επιδερμίδα του προσώπου τους έχει ρυτίδες έκφρασης ή γήρανσης αλλά και θαμπή όψη αυτή η μάσκα προσώπου με κακάο είναι ιδανική.

Για να φτιάξετε την μάσκα προσώπου με κακάο και μέλι θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι κακάο
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές πλήρες γάλα φρέσκο
Για να φτιάξετε την μάσκα προσώπου με κακάο και μέλι πάρτε όλα τα υλικά και προσθέστε τα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά μέχρις ότου όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν σε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Έπειτα καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει απορροφώντας όλο το νερό. Στη συνέχεια πάρτε την μάσκα και αρχίστε να την απλώνετε στο πρόσωπο σας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Δώστε προσοχή στην περιοχή των ματιών μιας και η μάσκα δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί σε αυτή την περιοχή.

Αφήστε την μάσκα να δράσει για μισή ώρα και έπειτα ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο χλιαρό νερό. Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης μετά την μάσκα σας.

Μάσκα προσώπου με κακάο και γιαούρτι
Αυτή η μάσκα προσώπου με κακάο και γιαούρτι λόγω του συνδυασμού αυτών των δύο συστατικών αποτελεί μια βόμβα αντιγήρανσης και απευθύνεται συνήθως σε γυναίκες που έχουν έντονες ρυτίδες μιας και η συχνή της χρήση κάνει τις ρυτίδες να εξαφανίζονται ορατά. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου μας την μαλακώνει και απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα. Εάν λοιπόν θέλετε να σβήσετε τα σημάδια του χρόνου φυσικά δοκιμάστε να εφαρμόσετε αυτή την μάσκα προσώπου με κακάο και γιαούρτι δυο φορές την εβδομάδα για ένα μήνα.

Για την αντιγηραντική μάσκα προσώπου με κακάο θα χρειαστείτε
½ φλιτζάνι κακάο
½ φλιτζάνι γιαούρτι
Για να φτιάξετε την μάσκα προσώπου βάλτε τα δύο υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργεί μια ομογενοποιημένη κρέμα. Αυτή την κρέμα απλώστε την για 15 λεπτά σε καθαρή επιδερμίδα προσώπου. Έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Μάσκα προσώπου με κακάο και αβοκάντο
Άλλη μια θαυματουργή μάσκα προσώπου με κακάο είναι αυτή η μάσκα που συνδυάζει τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του κακάο με τις ιδιότητες από το αβοκάντο τα οποίο βοηθάει στην βαθιά θρέψη της επιδερμίδας μας λόγω των λιπαρών οξέων που περιέχει, ενώ παράλληλα ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας μας στους διάφορους εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να τη βλάψουν. Αυτή η μάσκα προσώπου είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και φυσικά για όλες τις επιδερμίδες.

Για να φτιάξετε την μάσκα προσώπου με κακάο και αβοκάντο θα χρειαστείτε
3 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένο αβοκάντο
4 κουταλιές της σούπας κακάο
Η διαδικασία για να φτιάξετε την μάσκα είναι απλή το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε και τα δυο υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Έπειτα απλώνετε την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο για μισή ώρα. Ξεβγάζετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με κακάο και λεμόνι
Αυτός ο συνδυασμός μάσκας προσώπου με κακάο μπορεί να σας ξενίζει όμως η ανάμειξη αυτών των δυο συστατικών είναι πολύ αποτελεσματική όσο αφορά στην λεύκανση αλλά και αντιγήρανση της επιδερμίδας του προσώπου μας. Το λεμόνι είναι το λευκαντικό που μας προσφέρει η φύση, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε κιτρικό οξύ που βοηθάει στην αναγέννηση των κατάρων μας αλλά και στην παραγωγή νέων.

Για να φτιάξετε την μάσκα προσώπου με κακάο και λεμόνι θα χρειαστείτε
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό από λεμόνι.
Ανακατέψτε καλά τα δυο συστατικά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα την οποία θα απλώσετε σε καθαρή επιδερμίδα για 20 λεπτά. Μετά την πάροδο των 20 λεπτών ξεπλένετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό.