GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Βάση” διακίνησης παράνομων μεταναστών το Μ. Δέρειο

Κάτοικος του Μεγάλου Δερείου του Έβρου που επικοινώνησε με το evros 24.gr, καταγγέλλει πως εδώ και καιρό το χωριό του έχει καταντήσει ...


Κάτοικος του Μεγάλου Δερείου του Έβρου που επικοινώνησε με το evros 24.gr, καταγγέλλει πως εδώ και καιρό το χωριό του έχει καταντήσει “βάση διακινητών παράνομων μεταναστών” και πως κανείς δεν κάνει τίποτα, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως έχει ενημερωθεί η αστυνομία, τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους κατοίκους.

Πιο συγκεκριμένα ο Π.Ε. κάτοικος Μ. Δερείου μας ενημέρωσε πως τις δύο προηγούμενες εβδομάδες έχουν γίνει τρεις κλοπές αυτοκινήτων από παράνομους μετανάστες που “κατοικούν” στο χωριό, αφού έχουν κάνει κατάληψη στα κλειστά σπίτια συγχωριανών του, που λείπουν στο εξωτερικό.

Η κατάσταση μέσα στον οικισμό, μας λέει ο ίδιος, είναι πλέον αφόρητη, αφού οι παράνομοι μετανάστες που κινούνται και στα γύρω μαντριά της περιοχής, προκαλούν ζημιές και φόβο στους κατοίκους που νοιώθουν απροστάτευτοι κυρίως για τις περιουσίες τους κι όχι τόσο για τη ζωή τους.


Επιμένει μάλιστα πως στο Μ. Δέρειο συγκεντρώνονται κατά διαστήματα παραπάνω από 300 παράνομοι μετανάστες, αφού εκεί δίνεται το “ραντεβού” για να τους παραλάβουν οι διακινητές και να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας.

“Η ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών στις εκκλήσεις των κατοίκων μικρή και πολλές φορές αργοπορημένη” μας είπε. “Μας λένε πως δεν διαθέτουν αυτοκίνητο για να έρθουν. Οι παράνομοι μετανάστες κλέβουν καθημερινά μέχρι και τις κότες μας. Το χειμώνα με τα χιόνια έπαιρναν και αρνιά από τα μαντριά” μας επεσήμανε.

Μάλιστα μας ανέφερε κι ένα περιστατικό, όπου κάποιοι είχαν καταγραφεί κι από κάμερα ασφαλείας να αφαιρούν πράγματα από το κατάστημα του χωριού και μέχρι να πάει η αστυνομία, είχε προκληθεί μεγάλη ένταση μεταξύ των κατοίκων και των μεταναστών που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε συμπλοκή.