GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αυτοί είναι οι Ξανθιώτες που πορεύονται με τον Χ. Μέτιο. Παρουσίασε τους υποψηφίους της Ξάνθης

Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση παρουσίασε τους υποψηφίους της στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης


Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση παρουσίασε τους υποψηφίους της στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Με ακόμα μεγαλύτερο παλμό και δυναμική πραγματοποιήθηκε η δεύτερη πολιτική εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στην Ξάνθη.

Σε μια κατάμεστη από πολίτες αίθουσα, ο επικεφαλής της παράταξης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, περιέγραψε τους βασικούς άξονες του Σχεδίου των 334 έργων και δράσεων της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, περιέγραψε τα σημαντικότερα από τα έργα που έχει δρομολογήσει η Διοίκησή του για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την επιλογή τους στις εκλογές έχοντας αξιολογήσει τα πρόσωπα, τις προτάσεις και το πρόγραμμα κάθε παράταξης.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τους παρακάτω 11 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Ξάνθης, τρεις γυναίκες και οκτώ άνδρες, για τους οποίους υπογράμμισε ότι είναι άνθρωποι γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία «οι οποίοι στρατεύονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δουλέψουμε μαζί και να πάμε την Ξάνθη μπροστά»:


Κυρίες και κύριοι,
Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της παράταξης μας, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, στην Ξάνθη.

Βρισκόμαστε σήμερα στην Ξάνθη, στον τόπο
  • του Δημόκριτου και της φιλοσοφίας
  • του καπνού, του εμπορίου και της αστικής τάξης.

Στον τόπο
  • του Αλέξανδρου Μπαλτατζή και του αγροτικού κινήματος,
  • του Μάνου Χατζιδάκι και του πολιτισμού

Στην Ξάνθη του Γιώργου Παυλίδη και της φλόγας του για την Αυτοδιοίκηση.
Στην Ξάνθη που ήξερε πάντα να πρωτοπορεί αλλά και να αγωνίζεται.

Ο τόπος που μας φιλοξενεί απόψε, είναι ένας τόπος με «χίλια χρώματα», γιατί εκφράζει την κουλτούρα της επικοινωνίας και της διαφορετικότητας που μας χαρακτηρίζει.

Ταυτόχρονα όμως, είναι ένας τόπος όπου χρόνια προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και δεν επιτρέπουν στην κοινωνία και την οικονομία να κάνουν τα απαραίτητα βήματα μπροστά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης έχει το χαμηλότερο ΑΕΠ σε όλη την Περιφέρεια.
  • Παραδοσιακές καλλιέργειες όπως ο καπνός έχουν υποστεί πλήγμα
  • Το οικογενειακό εισόδημα μειώθηκε
  • Η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα
  • Οι νέοι μεταναστεύουν
  • Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων καταγράφουν απώλειες.

Είμαστε λοιπόν απόψε εδώ για να πούμε στους πολίτες της Ξάνθης ότι ο τόπος μας μπορεί να πάει μπροστά.

Ότι μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματά του.

Ότι με ολοκληρωμένο Σχέδιο και υπό την καθοδήγηση μιας ενωμένης και δυνατής Διοίκησης, μπορεί να κάνει το βήμα προς την ανάπτυξη και την ευημερία.

Πριν λίγες μέρες παρουσίασα το Σχέδιο της Διοίκησής μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας τα επόμενα χρόνια.

Παρουσίασα τα έργα και τις δράσεις που έχουμε δρομολογήσει.

Γιατί εμείς, η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, είμαστε η μόνη παράταξη που διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όλη την Περιφέρεια.

Ένα Σχέδιο 334 έργων και δράσεων κοστολογημένο και εφαρμόσιμο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που μπορεί να δώσει νέα κατεύθυνση στην περιοχή μας.

Σε αντίθεση με άλλους οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε τους βασικούς κανόνες λειτουργίας της Περιφέρειας.

Τάζουν σε όλους τα πάντα, σε τέτοιο βαθμό που φτάνουν στο σημείο
  • να τάζουν έργα που είναι στην ευθύνη των Δήμων,
  • να τάζουν έργα που βρίσκονται σε άλλες Περιφέρειες,
  • και να τάζουν και έργα που είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης.
  • προσπαθούν να δείξουν ότι τάχα ξέρουν τι πρέπει να γίνει.


Αλλά στην ουσία δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο, μόνο αοριστίες.

Εμείς από την πλευρά μας, με συστηματική δουλειά, με πρόγραμμα και ρεαλισμό, παρουσιάσαμε το Σχέδιό μας με 334 έργα και δράσεις σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.

Ένα σημαντικό μέρος αυτών των έργων προορίζεται για τη Ξάνθη, τα οποία θα σας παρουσιάσω παρακάτω με συντομία.

Γιατί η πορεία της Ξάνθης πρέπει να είναι μόνο μπροστά.

Θα αναφερθώ σε 6 βασικούς άξονες του Σχεδίου μας:
  • στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
  • στην στήριξη της επιχειρηματικότητας
  • στον τουρισμό
  • στις επενδύσεις στην ενέργεια
  • στην κοινωνική πολιτική
  • και στα έργα υποδομών της Ξάνθης.

1.Κυριακή Αλατζά
Η Κυριακή Αλατζά είναι ψυχολόγος και εργάζεται στη δομή «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης.

Είναι Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εντεταλμένη σύμβουλος διεθνών σχέσεων της Α.Μ.Θ, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής της Α.Μ.Θ και εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη CPMR (Διάσκεψη των παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών).

Είναι Πρόεδρος του σωματείου «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για πρώτη φορά εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος στις εκλογές του 2014. Είναι εκλεγμένο τακτικό μέλος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η ΣΤΗΡΙΞΗ», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης (οικία Χατζιδάκι) και συμμετέχει ως μέλος σε πληθώρα άλλων επιτροπών.

2.Ριτβάν Αχμετσίκ
Ο Ριτβάν Αχμετσίκ είναι δάσκαλος από το 1992 έως και σήμερα. Το διάστημα 2000-2002 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ. Το 2002 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μύκης. Το 2009 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΝΔ. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

3.Δημήτρης Γαλανόπουλος
Ο Δημήτρης Γαλανόπουλος είναι δημοτικός υπάλληλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αβδήρων και έχει διατελέσει Αντινομάρχης Ξάνθης επί θητείας Γεωργίου Παυλίδη τη διετία 2009-2010. Είναι εκλεγμένος πρόεδρος επί 3 συνεχόμενες θητείες του Συλλόγου Σαρακατσάνων Νομού Ξάνθης.

4.Νικόλαος Ευφραιμίδης
Ο Νικόλαος Ευφραιμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σταυρούπολη Ξάνθης, όπου και δραστηριοποιείται ως Έμπορος – Επιχειρηματίας.

Είναι περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για την προώθηση των προϊόντων αγροδιατροφικού τομέα της Π.Α.Μ.Θ.

Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Α.Μ.Θ. και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρούπολης Ξάνθης. Επίσης, είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνώνα Ξάνθης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

5.Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου
Ο Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου είναι μάχιμος δικηγόρος με μεγάλη προσφορά σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της περιοχής. Είναι Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης από το 2015 και ένας από τους αρχηγούς της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Αθλητής ο ίδιος, έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.

6.Παρασκευάς Κοτόπουλος
Ο Παρακευάς Κοτόπουλος είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις της ενέργειας του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα. Είναι μέλος του ΟΜΙΛΟΥ «FARMA KOTOPOULOS» και ιδρυτικό μέλος της ΙΚΕ-ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΒΑΤΟΥ».

7.Κώστας Κουρτίδης
Ο Κώστας Κουρτίδης είναι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης από το 1990 και ασκεί μάχιμη ενεργή δικηγορία. Με μεταπτυχιακές σπουδές στις οικονομικές επιστήμες Πανεπιστημίου της Αμερικής έχει ειδίκευση στη στατιστική και τη λειτουργία των κρατικών οργανισμών. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε φοιτητικές οργανώσεις και σε συλλόγους της Ξάνθης.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

8.Μουσταφά Μουσταφά Γκιοκσάλ
Ο Μουσταφά Μουσταφά είναι κτηνίατρος και από το 2017 διατηρεί ιδιωτικό κτηνιατρείο στο Εύλαλο του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης.

Κατάγεται από την Κεντητή Ξάνθης από αγροτική οικογένεια. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου κτηνιατρικής Καρδίτσας και εκπρόσωπος φοιτητών κτηνιατρικής στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

9.Αλέβ Σιαμπάν Ογλού
Η Αλέβ Σιαμπάν Ογλού εργάζεται ως δικηγόρος από το 2012 και είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια της ADR Group από το 2013.

Θεωρεί, ότι η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά είναι απαραίτητη και επιθυμεί να έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη τα όνειρα της γενιάς της, ενώ δεσμεύεται πως θα αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο της.

Είναι παντρεμένη με τον Σερτζάν Πεχλιβάν και έχουν αποκτήσει ένα παιδί.

10.Χουσεΐν Τσορμπατζήκ
Ο Χουσεΐν Τσορμπατζήκ γεννήθηκε στον Εχίνο και είναι επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι γνωστός στο χώρο της μειονότητας με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος στο Δήμο Μύκης. Στη θητεία του έγιναν πάρα πολλά έργα στο Δήμο και συνέβαλε στη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

11.Αναστασία Ταουκτσόγλου
Η Αναστασία Τασουκτσόγλου είναι Μαθηματικός και Διδάκτωρ Διαφορικής Γεωμετρίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπηρετεί ως Μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και δίδασκε επί σειρά ετών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων. Διετέλεσε Διευθύντρια του Γυμνασίου Τοξοτών Ξάνθης και έχει πολυετή υπηρεσία στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και μέλος επιστημονικών ενώσεων.

Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.