GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΟΡΦΕΑρα μια ζωή! Νίκησε την Ασπίδα 1-0 και σήκωσε το 10ο Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης στην ιστορία του

ΟΡΦΕΑαρα μια ζωή! Σήκωσε και το 10ο Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης!


ΟΡΦΕΑαρα μια ζωή! Σήκωσε και το 10ο Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης!

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή με τέρμα του Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού στο πρώτο ημίχρονο λύγισε με 1-0 στο παραδοσιακό ντέρμπι την Ασπίδα και κατέκτησε το 10ο τρόπαιο της ιστορίας του, όντας ο πολυνίκης του θεσμού και διευρύνοντας το σερί του.

Πριν την έναρξη της μεγάλης γιορτής του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου έγιναν απονομές στις πρωταθλήτριες ομάδες και όσες συμμετείχαν στα Παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ ακολούθησε η βράβευση των τριών τιμώμενων προσώπων που επέλεξε η ΕΠΣ Ξάνθης.

Το παιχνίδι μεταξύ των άλλων παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης και φανατικός Ασπιδαίος Λάκης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης κ.ά.Ενώ τηλεοπτικά τον κάλυψε και το NEXT TV.

To παιχνίδι διεξήχθη παρουσία 1.500 περίπου θεατών το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Κι η ιστορία έγραψε. Ο Ορφέας Ξάνθης είναι ο κυπελλούχος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης για την σεζόν 2018-2019.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Πάθος και δύναμη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα. Στο πρώτο ημίωρο έλειψαν οι μεγάλες φάσεις στις δυο εστίες αφού αμφότερες οι ομάδες πρόσεχαν περισσότερα τα νώτα τους και δεν ρίσκαραν επιθετικά. Στην συνέχεια ο Ορφέας ανέβασε ρυθμούς καθώς ήταν ελαφρά καλύτερος και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ , ενώ απάντησε η Ασπίδα αλλά ακυρώθηκε το γκολ μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ‘.

Στο 19′ στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, κεφαλιά του Ξαντινίδη έφυγε άουτ. Στο 36′ από σέντρα του Χρήστου Πασχαλάκη με καρφωτή κεφαλιά ο Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού έδωσε το προβάδισμα στον Ορφέα κάνοντας το 0-1 για τον Ορφέα.

Στο 40΄ η Ασπίδα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Κατσή και Χριστοφορίδη, ενώ ο Ορφέας απάντησε επίσης με δυο παρόμοιες φάσεις με Τζαμπάζ και Τανζού. Στο 45+2 σκόραρε η Ασπίδα με Κυριαζίδη η Ασπίδα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε δίκαια ως οφσάιντ.

Στο ημίχρονο του Αγώνα ο Ποντιακός σύλλογος «Τραντέλενες» κράτησε συντροφιά στο κοινό με τα χορευτικά του.

Στο β΄ ημίχρονο κυριάρχησε το πάθος και οι γερές μονομαχίες καθώς ο Ορφέας πρόσεξε να διαφυλάξει το σκορ παίζοντας αμυντικά και τα κατάφερε .Στο 84’΄ ο Ρούφος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ σουτ του Σαββόγλου.

Πάντως ο τελικός δεν είχε το νεύρο παλιότερων τελικών.
Οι συνθέσεις
Ασπίδα Ξάνθης (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου 7, Σαμαράς 5, Χατζηπαπάς 5, Μερακλής 6, Ζότος 6, Χριστοφορίδης 5, Κωτίδης 5 (76΄ Δογανίδης), Παπαδόπουλος 6 (83΄Χατζηπαρασκευάς), Σαββόγλου Ρ. 6, Κυριαζίδης 5, (68′ Πεντεζίδης 5),Κάτσης 6.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος 7, Τζαμπάζ 6, Κατρανίτσας 7, Καραγκιόζης Β 7., (58΄ο Φεϊζί Χασάνογλου 6), Μακράκης 6, Μαυρόπουλος Λ. 6, Μπουνταγκίδης 7 (75′ Σουκρήογλου 6), Τορομανίδης 6, Ξαντινίδης 6 (55′ Χιντ Ιμέρ 6), Χαλήλ 8, Πασχαλάκης 7 ( 81΄Γιάννης Καραγκιόζης)