GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



To Σωματείο Ιδιωτικών παιδικών σταθμών Αν.Μακεδονίας –Θράκης κατά της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

To Σωματείο Ιδιωτικών παιδικών σταθμών Αν.Μακεδονίας –Θράκης, Μέλος Διοικητικού συμβουλίου ΠΟΣΙΠΣ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών παιδι...


To Σωματείο Ιδιωτικών παιδικών σταθμών Αν.Μακεδονίας –Θράκης, Μέλος Διοικητικού συμβουλίου ΠΟΣΙΠΣ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών παιδικών σταθμών), με ανακοίνωσή του τάσσεται κατά της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Δείτε αναλυτικά:
“H απόφαση η προσβασιμότητα (το δικαίωμα των Γονιών να αποφασίζουν που θα στείλουν το παιδί τους, σε Παιδικό Σταθμό για διαπαιδαγώγηση ή στο Νηπιαγωγείο για εκπαίδευση), δύο χρόνια πριν την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα να την κάνει υποχρεωτικότητα βρίσκει την ελληνική πραγματικότητα ανέτοιμη.

Η υποχρεωτικότητα στην ηλικία των 3 χρονών και 9 μηνών θα προκαλέσει στα παιδάκια μεγάλη δυσφορία και δυσκολία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ομάδας με κανόνες και μαθησιακούς στόχους.

Η αντίληψη του χρόνου, του ρόλου των προσώπων και η αντίληψη του χώρου δεν έχουν πλήρως κατακτηθεί. Βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι όμως βασικές έννοιες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Το βασικότερο στοιχείο και εφόδιο ζωής είναι η αυτοεκτίμηση! Η αυτοεκτίμηση είναι αυτή που θα ισοπεδώνεται όταν θα καλείται να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις σχολειακού περιβάλλοντος δυσανάλογες της ωριμότητας και των δυνατοτήτων του παιδιού.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
  1. Πλήγμα σε μικρές επιχειρήσεις όπως οι παιδικοί σταθμοί (ιδιωτικοί και δημοτικοί).
  2. «Κενό» για πολλά προνήπια που σήμερα φιλοξενούνται στους ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
  3. Νέες ανισότητες για την γυναικεία επιχειρηματικότητα καθώς γνωρίζετε ότι η σαρωτική πλειοψηφία των σταθμών, έχει ιδιοκτήτριες γυναίκες παιδαγωγούς και απασχολεί γυναίκες παιδαγωγούς και εργαζόμενες.
  4. Θα οδηγηθεί στην ΑΝΕΡΓΙΑ μεγάλος αριθμός πτυχιούχων ΑΕΙ και άλλων ειδικοτήτων, όπως βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί, τραπεζοκόμοι, οδηγοί κ.α. Επίσης συνεργάτες των παιδικών σταθμών σε επιστημονικές και εικαστικές ειδικότητες όπως πληροφορική, μουσική, χορός κ.α.
  5. Θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα στις ελληνικές οικογένειες, με το ωράριο των νηπιαγωγείων (08:00-13:00).
  6. Κατάργηση του δικαιώματος της ΕΠΙΛΟΓΗΣ της πιο προσβάσιμης και αποτελεσματικής δομής για κάθε παιδί.
  7. Αποκλεισμός από τη χρηματοδότηση για τα τετράχρονα της «αξίας τοποθέτησης-voucher».
  8. Κτιριακές συνθήκες ακατάλληλες (μαγαζιά, πυλωτές ανύπαρκτη αυλή κλπ.)”

Δέσποινα Λεγγέτση

Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών παιδικών σταθμών Αν.Μακεδονίας –Θράκης
Μέλος Διοικητικού συμβουλίου ΠΟΣΙΠΣ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών παιδικών σταθμών)