GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αποστολή στη Matera της Ιταλίας του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “Finding Ou...


Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “Finding Our Roots” επισκέφτηκαν την πόλη Matera της Ιταλία, που για το 2019 είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με την πόλη Plovdiv της Βουλγαρίας, από 11 έως 16 Μαρτίου 2019.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές του σχολείου μαζί με τους μαθητές της Ιταλίας, Πολωνίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και Σουηδίας παρουσίασαν τρεις παραδοσιακές συνταγές από τη Θράκη και στο τέλος όλοι μαζί έφτιαξαν ένα e-Book που συμπεριελάμβανε όλες τις συνταγές. Σαν δεύτερη εργασία, αφού παρουσίασαν το σχολείο τους, την πόλη τους και τη χώρα τους, οι μαθητές παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας και μετά συνέκριναν τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων των έξι συμμετεχόντων χωρών. Την Τελευταία βραδιά οργανώθηκε ένα international Party με εδέσματα που έφεραν τα σχολεία όλων των χωρών και οι μαθητές και οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να πληροφορηθούν σχετικά.

Επιπρόσθετα παρακολούθησαν μαθήματα μέσα στις τάξεις του ιταλικού σχολείου και επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους της Magna Grecia.

Οι εκπαιδευτικοί αφού παρουσίασαν όσα είχαν συμφωνηθεί την προηγούμενη συνάντηση, οργάνωσαν τη θεματολογία και τις δραστηριότητες της επόμενης συνάντησης που θα γίνει στο Lotz της Πολωνίας από 26 έως 30 Μαΐου 2019.