GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


KKE: Μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ

Ερώτηση με θέμα “Μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ”, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ...


Ερώτηση με θέμα “Μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ”, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με θέμα: “Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα”, προβλέπονται μια σειρά από διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για τους στρατιωτικούς που έχουν σύζυγο ή τέκνο ΑμεΑ, όπως: εκτέλεση υπηρεσιών που δεν απαιτούν διανυκτέρευση ή απαλλαγή από όλες τις υπηρεσίες, συμμετοχή στις ασκήσεις μόνο εάν αυτό επιβάλλεται και είναι αναγκαίο, κ.ά.

Ωστόσο στην απόφαση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που με δικαστική απόφαση έχει την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για αυτή την περίπτωση με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα και στρατιωτικοί που εμπίπτουν σ΄ αυτή την περίπτωση.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να συμπεριλάβει και αυτούς τους στρατιωτικούς που έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να υπάρξει η αντίστοιχη μέριμνα και για τους στρατιωτικούς που με δικαστική απόφαση έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ.

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη
Σταύρος Τάσσος