GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πέντε fashion trends της φετινής Άνοιξης κατευθείαν από τα ντεφιλέ

Η στιγμή που θα χρειαστεί να ανεβάσεις στο πατάρι τα χειμερινά σου πουλόβερ, για να κατεβάσεις τα πιο άνετα ανοιξιάτικα ρούχα, πλησιάζ...


Η στιγμή που θα χρειαστεί να ανεβάσεις στο πατάρι τα χειμερινά σου πουλόβερ, για να κατεβάσεις τα πιο άνετα ανοιξιάτικα ρούχα, πλησιάζει. Πώς μπορείς να γνωρίζεις όμως, ποια από τα κομμάτια που έχεις στην ντουλάπα σου θα παραμείνουν και φέτος στη μόδα; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερωθείς από εκείνους που τη διαμορφώνουν, δηλαδή τους μεγαλύτερους οίκους παγκοσμίως! Τα νέα ανοιξιάτικα trends που θα λατρέψεις, έχουν ήδη «περπατήσει» στις μεγαλύτερες πασαρέλες. Εμείς, συγκεντρώσαμε τα πέντε που φορέθηκαν περισσότερο στα ντεφιλέ και εκείνα που θεωρούμε πιο must για να παραμείνεις και αυτή τη σεζόν… in fashion!
Colour blocking
Δεν πρόκειται για κάποιο νέο trend, ούτε για κάτι το οποίο δεν γνώριζες μέχρι σήμερα. Color blocking είναι ο… πετυχημένος συνδυασμός δύο και παραπάνω χρωμάτων ή αποχρώσεων που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζουν εντελώς αταίριαστα μεταξύ τους. Όσο πιο αναπάντεχοι είναι οι συνδυασμοί, όσο πιο «δύσκολα» είναι τα χρώματα, τόσο πιο fashion θα είναι το αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που τα έντονα χρώματα όπως το μωβ, το πράσινο, το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο ήταν εκείνα που «έλαμψαν» πάνω στα διάσημα κορίτσια των catwalks.

Mixed Prints
Για την άνοιξη που έρχεται, μπορείς να κρατήσεις στην ντουλάπα σου και τη μακριά λεοπάρ φούστα και την πουά πουκαμίσα και ό,τι άλλο εμπριμέ ύφασμα διαθέτεις! Η μόδα φέτος «αγκαλιάζει» τα prints και επιτάσσει να βάλεις μπρος τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου για να σκαρφιστείς τα πιο mix and match ντυσίματα. Η πρώτη εντύπωση που θα σου αφήσει ένα τόσο πρωτοπόρο outfit μπορεί να σε ξενίσει, όσο όμως το μάτι σου συνηθίζει στο απρόσμενο «πάντρεμα» διαφορετικών μοτίβων, τόσο πιο ιδιαίτεροι θα είναι οι συνδυασμοί που θα προκύπτουν. Η ιδέα των mixed prints έχει αποτυπωθεί και σε μεμονωμένα κομμάτια, μην παραξενευτείς αν δεις φορέματα, φούστες, ζακέτες ραμμένα από διαφορετικά patches.
Plus: Θυμάσαι τα ξεβαμμένα από χλωρίνη τζιν και μπλουζάκια με τα πολύχρωμα patterns που φορούσαμε στο σχολείο; Φέτος τα αποκαλούν Tie-dye και θεωρούνται το ανερχόμενο comeback της χρονιάς!

Ποδηλατικό κολάν
Το ποδηλατικό κολάν είναι το απόλυτο item που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις σε κάθε σου εμφάνιση. Μπορεί να είναι ένα… ζόρικο ρούχο καθώς η στενή γραμμή του δεν αφήνει τίποτα κρυφό, ωστόσο υπάρχουν πολλοί τρόποι να το φέρεις στα μέτρα σου και να το φορέσεις με άνεση. Για αρχή, μπορείς να επιλέξεις ένα ασφαλές μαύρο γυαλιστερό. Έπειτα, φρόντισε να συνδυάσεις τη λάμψη του με μία λινή άσπρη ή παστέλ πουκαμίσα που θα εφαρμόσεις με μία μεγάλη ζώνη, με ένα ζευγάρι χοντρά σανδάλια ή μαύρες μπαλαρίνες και για το τέλος, τόλμησε να ρίξεις πάνω από τους ώμους σου το κλασικό φαρδύ τζιν μπουφάν που σε συντροφεύει κάθε άνοιξη!

Utility
Ένα επίσης δυνατό comeback τη φετινή άνοιξη κάνει και ο όρος… utility! Αν αναζητήσεις τη μετάφραση της λέξης στα ελληνικά θα σου βγάλει τον όρο «χρησιμότητα». Αυτό που προάγει το συγκεκριμένο fashion trend είναι κυρίως η άνεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κυκλοφορούμε όλοι στους δρόμους με τις πιτζάμες μας. Το trend «Utility» χαρακτηρίζεται από φαρδιές γραμμές και πολλές, πολλές, πολλές τσέπες σε τσάντες, σακάκια και παντελόνια. Τα κομμάτια που ξεχωρίζουμε είναι αναμφίβολα το εμβληματικό cargo jean, ψηλόμεσο ή όχι και τις ολόσωμες φόρμες τύπου εργασίας που με τα κατάλληλα αξεσουάρ μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη στις πρωινές και τις βραδινές σου εμφανίσεις!

Bow
Η άκρως θηλυκή λεπτομέρεια, βγαλμένη από τη δεκαετία των ‘80s, που θα κάνει πιο ρομαντική κάθε ανοιξιάτικη εμφάνιση είναι ο παραδοσιακός φιόγκος. Τον αγαπήσαμε ξανά, βλέποντάς τον πάνω στην Kate Middleton και μας προβλημάτισε όταν το φόρεσε η Nicole Kidman στις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς trendsetters, οι τεράστιοι φιόγκοι κυριαρχούν ως το πιο must αξεσουάρ της άνοιξης, που θα δώσει «ταυτότητα» ακόμη και στο πιο απλό ρούχο!