GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκθεση ζωγραφικής Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη

Έκθεση ζωγραφικής Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη


Έκθεση ζωγραφικής Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη

Παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής το απόγευμα του Σαββάτου στο Ι.Θ.Τ.Π. του εικαστικού και δημοτικού συμβούλου Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουος, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σ. Γουναρίδης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Μέτιου Κ. Κουρτίδης, ο πρόεδρος και το στέλεχος της ΝΟΔΕ Μ. Πατεράκης και Πάτροκλος Γάντζος, και οι αντιδήμαρχοι Θ. Ηλιάδης, Μ. Λομβαρδέας και πλήθος κόσμου.

Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης ένας καλλιτέχνης της προσφοράς και της αγάπης για τον συνάνθρωπο. Ένας άνθρωπος που η προσφορά του στα κοινά και την τέχνη είναι τρόπος ζωής, πρωτεργάτης σε μία έκθεση ζωγραφικής με νεωτερικές δημιουργίες από το ανήσυχο, ερευνητικό πνεύμα του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη.

Σύμφωνα με τον Μακέδο Βασίλη, Ιστορικό Τέχνης – Επιμελητή της Έκθεσης, τα έργα του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη έχουν ως κοινή συνισταμένη την αφαιρετική προσέγγιση. Άλλοτε στην ποιο πλήρη μορφή της και άλλοτε στις παρυφές της.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων ανέφερε ότι την θεματολογία μπορεί να μην την καταλαβαίνει, σημειώνοντας όμως ότι ένας πίνακας του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη έχει την αναφορά του σε μία εγκαυστική εικόνα του 6 ου αιώνος που υπάρχει στο Σινά όπου το ένα βλέμμα του Χριστού είναι γαλήνιο και το άλλο είναι αυστηρό. Τον συνεχάρη για την προσπάθεια. Αναφέρθηκε εκτενώς στην σύνδεση της τέχνης με την προσφορά κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι έσοδα θα διατεθούν σε συλλόγους και φορείς της Ξάνθης που επιτελούν ανθρωπιστικό έργο.

Ήταν τα εγκαίνια μιας έκθεσης που το μήνυμα της αλληλεγγύης ήταν διάσπαρτο μέσα στην αίθουσα με δεδομένο ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα πήγαιναν αποκλειστικά για να στηριχθούν συγκεκριμένοι σύλλογοι οι οποίοι στηρίζουν συνανθρώπους μας όλο το χρόνο.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε ότι ο Ιορδάνης που συμπορεύεται μαζί του σαν μέλος της παράταξης του είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος και μέσα από την εικαστική του δουλειά περνά τα απαραίτητα εκείνα μηνύματα στην κοινωνία «και σε κάνει δεις αυτό που θέλει να δώσει ο καλλιτέχνης».