GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τεράστια επιτυχία σημείωσε η κορύφωση του Ξανθιώτικου καρναβαλιού. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους της Ξάνθης.

Μελανά σημεία και φέτος τα σπασμένα μπουκάλια και η γενικευμένη χρήση καπνογόνων που γέμιζαν με καρκίνο την ατμόσφαιρα μετατρέποντας τ...


Μελανά σημεία και φέτος τα σπασμένα μπουκάλια και η γενικευμένη χρήση καπνογόνων που γέμιζαν με καρκίνο την ατμόσφαιρα μετατρέποντας την σε αποπνικτική και εγκληματικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Ίσως η μεγαλύτερη κοσμοσυρροή των τελευταίων 5 ετών σημειώθηκε στην κορύφωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, αφού εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την Ξάνθη το τελευταίο διήμερο. Από το πρωί του Σαββάτου, ήδη, η κίνηση στο κέντρο της πόλης αλλά και στους δρόμους που οδηγούν στην Ξάνθη ήταν αυξανόμενη με το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τα πρώτα δείγματα να ξεκαθαρίζουν την εικόνα πως φέτος θα παρατηρούνταν το αδιαχώρητο. 

Η βραδινή παρέλαση ήρθε να επιβεβαιώσει των εκτιμήσεων μιας και με σύμμαχο τον καλό καιρό οι καρναβαλιστές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη χρονιά. Το ξέφρενο πάρτι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη γνωστή παραλία με τα καφέ μπαρ να έχουν την τιμητική τους μέχρι το πρωί της Κυριακής, ημέρα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, όπου παρατηρήθηκε και εντατικότητα στην προσέλευση επισκεπτών, μιας και από νωρίς τα οχήματα έφθαναν στην πόλη κατά δεκάδες. 

Λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με τον Δήμαρχο Ξάνθης να εισέρχεται στην κεντρική πλατιά μαζί με τον βασιλιά του καρναβαλιού και τον Π. Λύρατζη , ακολουθούμενοι από το πρώτο άρμα που πλαισίωναν οι πριγκίπισσες, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά η κεντρική πλατεία της Ξάνθης γέμισε από χιλιάδες καρναβαλιστές και χρώματα, δίνοντας για ακόμη μια χρονιά εξετάσεις για το πιο πετυχημένο καρναβάλι της χώρας. 

Οι καρναβαλιστές συνέχισαν για δυο ώρες περίπου να κατακλύζουν την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και να χορεύουν ξέφρενα μαζί με τους επισήμους με την πορεία της παρέλασης να καταλήγει στο γήπεδο του ερασιτέχνη ΑΟΞ, όπου για ακόμη μια χρονιά στήθηκε ένα τρικούβερτο γλέντι από τους συλλόγους. 

Μελανά σημεία που προσβάλλουν και μειώνουν τον θεσμό των ΘΛΕ αλλά και τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, τα χιλιάδες σπασμένα μπουκάλια και η σε κακουργηματικό βαθμό εκτεταμένη χρήση καπνογόνων, που μετέτρεψαν σε αποπνικτική την ατμόσφαιρα και έφεραν για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Όλα αυτά βέβαια τα συναντήσαμε σε τέτοιο βαθμό επί θητείας Π. Λύρατζη στο Κέντρο Πολιτισμού και αποτελούν την προέκταση της ανοχής που δείχνει ο ίδιος σε συλλόγους, όπου τα μέλη τους δε λειτουργούν σύμφωνα με τους στοιχειώδεις κανόνες της παρέλασης.