GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κ. Ζαγναφέρης: Αυτοί φταίνε

Με ανακοίνωση της – την οποία δεν ευτυχίσαμε να λάβουμε  προφανώς λόγω … αποκλεισμού – η Π.Ε Ξάνθης και ο κ. κ. Ζαγναφέρης γνωρίζει στ...


Με ανακοίνωση της – την οποία δεν ευτυχίσαμε να λάβουμε  προφανώς λόγω … αποκλεισμού – η Π.Ε Ξάνθης και ο κ. κ. Ζαγναφέρης γνωρίζει στον Ξανθιώτικο λαό ότι το ΣτΕ δικαίωσε τις προσπάθειες για την κατασκευή του μεγάλου αρδευτικού έργου της Ξάνθης.

Στην ανακοίνωση της η Π.Ε. Ξάνθης αναφέρει ότι χάθηκαν 11 πολύτιμα χρόνια για τον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων του κάμπου της Ξάνθης εξ αιτίας οικολογικών οργανώσεων τις οποίες κατονομάζει.

Τέλος στην ανακοίνωση της η Π.Ε. Ξάνθης αναφέρει ότι είναι καιρός να σηκωθούν τα μανίκια και να πέσουν όλοι οι φορείς στην δουλειά προκειμένου, μετά την απώλεια των κονδυλίων, να επικαιροποιηθούν οι μελέτες και να αναζητηθούν πόροι για να υλοποιηθεί.

Μετά από 11 χρόνια ενός Δικαστικού αγώνα που ξεκίνησε επί Νομαρχίας Ξάνθης και συνεχίστηκε επί Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιτέλους δικαιωθήκαμε. Με την υπ’αριθ. 1455/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίφθηκαν οι λόγοι ακύρωσης του μεγαλύτερου έργου στον Νομό Ξάνθης, της άρδευσης της πεδιάδας μέσω μεταφοράς των υδάτων του Νέστου.

Το Αρδευτικό προέκυψε, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως πρόταση για τη θεραπεία των προβληματικών υπόγειων υδροφορέων και μακροπρόθεσμα ανάσχεση του κινδύνου ερημοποίησης της περιοχής η οποία υποφέρει από υφάλμυρα ύδατα ακόμη και για ξηρικές καλλιέργειες. Ένα έργο πνοή για τον αγροτικό τομέα που τόσο πολύτιμος είναι για την οικονομία της περιοχής μας, καθυστέρησε τουλάχιστον 11 χρόνια (θα χρειαστεί πλέον επικαιροποίηση μελετών), χάθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια και δεκάδες θέσεις εργασίας. Ας γνωρίζουν οι πολίτες της Ξάνθης ποιοι ήταν οι υπαίτιοι:

-Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
-Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
-Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Χρέος των επόμενων Κυβερνήσεων είναι η προώθηση και αξιοποίηση του έργου. Επιβάλλεται ότι όλοι οι φορείς της Ξάνθης, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτική ηγεσία, επιμελητήριο, ΕΑΣ κλ. πρέπει να πιέσουν και να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.