GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι εκλογές της απελευθέρωσης Ν. Λυγερός

Αυτές οι επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι απλώς εθνικές εκλογές αλλά και εκλογές απελευθέρωσης. Διότι υπάρχουν πολλά θέματα για τα οπο...


Αυτές οι επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι απλώς εθνικές εκλογές αλλά και εκλογές απελευθέρωσης. Διότι υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία η συμπεριφορά της κυβέρνησης ειδικά από τότε που δεν υπάρχει συγκυβέρνηση, είναι εντελώς απαράδεκτη. Ακόμα κι αν πάρουμε δυο μεγάλα εθνικά θέματα όπως είναι το Σκοπιανό και η ΑΟΖ, η διαχείριση της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη. 

Η προώθηση του Προσυμφώνου των Πρεσπών και του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων είναι καθαρά ιδεολογική και δεν έχει καμία σχέση με τις ελληνικές διαχρονικές αξίες. Η απαράδεκτη καθυστέρηση για την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι και αυτή καθαρά ιδεολογική, διότι από την αρχή της θητείας της η κυβέρνηση ήταν αρνητική για τον πρώτο διαγωνισμό υδρογονανθράκων, αφού προσπάθησε μάλιστα να τον ακυρώσει πριν αντιληφθεί ότι δεν γίνεται διότι υπαγόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όσο για τον δεύτερο γύρο, ενώ είναι οι κοινοπραξίες που ζήτησαν τα θαλάσσια οικόπεδα, κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει την όλη διαδικασία με απαράδεκτο τρόπο. Με αυτήν την έννοια οι εκλογές θα είναι απελευθερωτικές αφού θα επιτρέψουν την ακύρωση του Προσυμφώνου και την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ σε πρακτικό επίπεδο.