GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο πρόεδρος της ΝΔ συνέντευξη και πολιτική εκδήλωση

Τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης – Αμέριστη στήριξη σε Χ. Μέτιο


Τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης – Αμέριστη στήριξη σε Χ. Μέτιο

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Παρασκευή πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χ. Μέτιου για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Πριν την πολιτική εκδήλωση που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα περιφερειακά και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με αφορμή το γεγονός στην Ν. Ζηλανδία, όπου κάποιος επιτέθηκε με όπλο σε τέμενος που μουσουλμάνοι πιστοί εκτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και σκότωσε 46 πολίτες, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη.

Εξήγγειλε μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργό, θεσμικό όργανο, όπου και θα επιλαμβάνεται θεμάτων που προκύπτουν σε σχέση με την μειονότητα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την συνταγματική αναθεώρηση, ανέφερε ότι χάθηκε μία ευκαιρία για την χώρα. Έκρινε σωστή την συζήτηση για τον πρόεδρο της δημοκρατίας ο οποίος με την εκλογή του, δεν θα επηρεάζει τον χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από την εκάστοτε κυβέρνηση

Αναφέρθηκε στην ποσόστωση της εκλογιμότητας των γυναικών σημειώνοντας ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Εθνικές εκλογές αγγίζει το 40%.

Μιλώντας για την συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι η χώρα «λούζεται» τα απόνερα τηςς, επαναλαμβάνοντας την θέση της ΝΔ για την γλώσσα και εθνικότητα τονίζοντας ότι το 70% των Ελλήνων πολιτών είναι αντίθετοι σε αυτήν την συμφωνία καυτηριάζοντας την προσπάθεια του Γαβρόγλου, υπουργού παιδείας να διδάσκεται η «Μακεδονική γλώσσα» στα πανεπιστήμια.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις πανελλαδικές εξετάσεις ανέφερε ότι ο Γαβρόγλου λόγω ιδεοληψίας, εμπαίζει γονείς και μαθητές για να καταλήξει λέγοντας ότι αυτό κουράζει τους γονείς και τους μαθητές.

Μίλησε επί μακρόν για την στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου, ο οποίος σε στενή συνεργασία με την ΝΔ, όταν αυτή γίνει κυβέρνηση και με βάση το αναπτυξιακό του σχέδιο, θα αλλάξει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στον αναπτυξιακό τομέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην μειονοτική εκπαίδευση όπου σκοπός της πολιτικής του θα είναι οι μαθητές της μειονότητας να μιλάνε πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα όπως και την μητρική τους.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μεγάλων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την δημιουργία βασικών υποδομών που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς όπως για παράδειγμα το αρδευτικό που «ξεμπλοκαρίστηκε» επιτέλους από το ΣτΕ.

Είναι κατά των κινήτρων εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων όπως αυτά θεσπίσθηκαν στο παρελθών, αλλά αναφέρθηκε σε γενικότερο σχέδιο ανασυγκρότησης της ανάπτυξης «κουμπωμένο» σε αυτό ολοκλήρου της Ελλάδος.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό καυτηρίασε τον Τσίπρα ο οποίος δεν γνωρίζει ότι και οι θάλασσες έχουν σύνορα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει σύνορα και αυτά θα φυλαχτούν και επειδή είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτά θα φυλάσσονται και από την ίδια.

Μιλώντας για τους παράνομους μετανάστες ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεχωρίσουν ποιοι είναι κατατρεγμένοι για να τους παρασχεθεί κάθε περίθαλψη και ποιοι δεν είναι, τονίζοντας ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία όσοι δεν είναι πρόσφυγες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.






.