GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο να υποβ...


Άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 30 Ιουνίου.

Μέσω της υπηρεσίας της ΑΑΔΕ (πατήστε ΕΔΩ), οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν την αρχική εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2019 (για εισοδήματα του 2018) , συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση και το έντυπο Ε2 (Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας) ή/και το έντυπο Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να αναρτηθούν μαζικά από την ΑΑΔΕ τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές τιμές (και σε χιλιάδες περιοχές της χώρας που δεν είχαν ως τώρα Τιμές Ζώνης), των οποίων η πληρωμή θα ξεκινήσει από τέλη Αυγούστου (ή 1ης Σεπτεμβρίου λόγω αργίας Κυριακής) και θα γίνονται κάθε μήνα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου.

Βήμα-βήμα η υποβολή των δηλώσεων
  • -Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.
  • -Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
  • -Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
  • -Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
  • -Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
  • -Υποβάλω τη δήλωση.
  • -Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Παγίδες
Για πρώτη φορά φέτος, τα ζευγάρια ανεξάρτητα με το αν θα υποβάλουν κοινή ή ξεχωριστή φορολογική δήλωση, θα μπορούν να λάβουν χωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά ποσά του άλλου και στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά, τότε αυτά θα επιστρέφονται στον κάθε ένα δικαιούχο χωριστά. Αν οι σύζυγοι το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν χωριστή δήλωση.

Συγκεκριμένα, είχαν έως τις 28 Φεβρουαρίου το δικαίωμα να το επιλέξουν, και μόνο για όσος γάμους γίνουν εφεξής μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν αυτή την εφαρμογή για τα ζευγάρια. Όσον αφορά βέβαια μόνο τις φετινές δηλώσεις, διότι η δυνατότητα θα επανέλθει ξανά για όλους, τους δύο πρώτους μήνες του 2020.
Το έντυπο Ε1 που θα υποβάλουν φέτος πάνω από 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι εκδόθηκε χωρίς ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με το περσινό έντυπο.

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στον τρόπο εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Θα καταβληθεί πάλι σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου