GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ σε δύο σημαντικές αγροδιατροφικές Εκθέσεις σε Ελλάδα και Γερμανία

Το «παρών» έδωσε και φέτος η Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, σε δύο σημαντικές διεθνείς Εκθέσεις το...


Το «παρών» έδωσε και φέτος η Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, σε δύο σημαντικές διεθνείς Εκθέσεις του αγροδιατροφικού τομέα που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Αθήνα και στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Food Expo 2019
Από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Food Expo 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Η Food Expo είναι μία από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Φέτος φιλοξένησε 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες και προσέλκυσε περισσότερους από 70.000 επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου και της μαζικής εστίασης.



Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ φιλοξενήθηκαν 16 τοπικές επιχειρήσεις που είχαν την δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους και να πραγματοποιήσουν συνεργασίες με εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, η Περιφέρεια πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή του chef Κωσταντίνου Βασάλου ο οποίος παρουσίασε παραδοσιακές συνταγές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με προϊόντα που πρόσφεραν οι ίδιες οι επιχειρήσεις.

Στην Food Expo 2019, την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, υπεύθυνος για την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας, κ. Νίκος Ευφραιμίδης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Φώτης Καραλίδης.

ProWein 2019
Σχεδόν ταυτόχρονα, από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ ήταν παρούσα και στη διεθνή Έκθεση ProWein 2019 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η ProWein αποτελεί τη σπουδαιότερη εξειδικευμένη Έκθεση στη Γερμανία για το κρασί και μία από τις κορυφαίες διεθνώς, συγκεντρώνοντας φέτος περίπου 7.000 εκθέτες.



Σε μία ακόμη δράση της για την προβολή των οινικών προϊόντων και επιχειρήσεων της περιοχής, η Περιφέρεια φιλοξένησε 12 ντόπιους οινοπαραγωγούς οι οποίοι παρουσίασαν τον αμπελώνα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις ποικιλίες του και πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων.

Στην ProWein 2019, την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Κώστας Κινατζίδης.