GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι προσφέρει ηρεμία στο μωρό σας;

Η ηρεμία του παιδιού σε έναν βαθμό καθορίζεται γενετικά, όμως υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο κομμάτι...


Η ηρεμία του παιδιού σε έναν βαθμό καθορίζεται γενετικά, όμως υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο κομμάτι αυτό. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μικρό σας να μεγαλώσει με εσωτερική γαλήνη:
Το πρώτο και κύριο είναι να επικρατεί γαλήνη στο σπίτι. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε θορύβους, αλλά κυρίως για ηρεμία στο οικογενειακό περιβάλλον. Αν, για παράδειγμα, υπάρχουν συχνές εντάσεις μεταξύ των γονιών, είναι λογικό να μη νιώθει ηρεμία το μωρό σας.

Φροντίστε να καταλαβαίνετε τι έχει ανάγκη κάθε φορά το μωρό σας και να μπορείτε να του την καλύπτετε άμεσα.

Πολλές φορές μια αγκαλιά, ένα φιλί και μια γλυκιά κουβέντα αρκούν για να νιώσει την απαιτούμενη ηρεμία και εκείνη τη στιγμή και γενικά. Μπορεί στο δικό σας μυαλό να φαντάζει κάτι απλό, όμως έχει ευεργετικές συνέπειες στην ψυχολογία του μωρού.

Όταν πάτε σε φιλικό σπίτι ή έχετε κόσμο στο δικό σας, μην αφήνετε το μωρό σας να περιστοιχίζεται για αρκετή ώρα από τρίτα πρόσωπα, χωρίς να είσαστε τουλάχιστον στο οπτικό του πεδίο.

Μην το αφήνετε να κλαίει άσκοπα, παρά να σπεύδετε να διαπιστώσετε τι χρειάζεται από εσάς. Είσαστε οι μοναδικοί που σας έχει ανάγκη και δεν πρέπει να του δημιουργείτε ανασφάλεια.

Για ακόμα μια φορά θα τονίσουμε τη σημασία ύπαρξης ρουτίνας στο καθημερινό πρόγραμμα του μωρού σας. Αν εφαρμόζετε συγκεκριμένη ακολουθία συνηθειών, σε σταθερές ώρες, το μωρό θα νιώθει πιο ήρεμο.