GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο καιρός έκανε το θαύμα του! Τρομερή κοσμοσυρροή στο φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι το Σαββατοκύριακο

O καιρός έκανε το θαύμα του! Και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θύμιζαν πραγματική Άνοιξη, είχαν ως αποτέλεσμα μια πρωτοφανή...


O καιρός έκανε το θαύμα του! Και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θύμιζαν πραγματική Άνοιξη, είχαν ως αποτέλεσμα μια πρωτοφανή κοσμοσυρροή κόσμο στο τελευταίο 3ήμερο του Καρναβαλιού (Παρασκευή, Σαββατοκύριακου), με κορύφωση την παρέλαση της Κυριακής. Kακά τα ψέματα...Ο καιρός έπαιζε και παίζει πάντα τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού εδώ και τουλάχιστον...50 χρόνια!

Στο φετινό Καρναβάλι που μπορεί όλη την εβδομάδα (μέχρι και την Πέμπτη...) να μην είχε κάτι ιδιαίτερο, το Σαββατοκύριακο όμως γνώρισε την μεγαλύτερη δόξα του, λόγω της τρομερής κοσμοσυρροής που ήταν άνευ προηγουμένου αφού προσήλθαν στην πόλη μας χιλιάδες επισκέπτες λόγω της καλοκαιρίας.

Έτσι....Επισκέπτες ακόμη και από Τουρκία και Βουλγαρία έδωσαν τον δικό τους τόνο, ενώ ποτέ στη νυχτερινή παρέλαση η κεντρική πλατεία της πόλης δεν είχε τόσο κόσμο κόσμο μέχρι και αργά μετά τα μεσάνυχτα από νέους και νέες που διασκέδαζαν με ένα ποτό στο χέρι!!! Ήταν κάτι το ανεπανάληπτο…

Από την πλευρά τους οι σύλλογοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ενώ παρέλαση έκαναν πάνω από 5.000 καρναβαλιστές. Αριθμός υψηλότερος δηλαδή του Πατρινού Καρναβαλιού....





Σημειώνεται ότι την παρέλαση μετέδωσαν απευθείας η ΕΡΤ3 και το NEXT tv με το τελευταίο μάλιστα να κάνει ρεκόρ τηλεθέασης χάρις στην υψηλό πιότητα εικόνας αλλά και την άριστη Νατάσσα Μπάτζιου ως παρουσιάστρια. Αντίθετα κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος που πλαισιώνονταν ωστόσο από την πάντα άριστη Χρύσα Μωραϊτη.

ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΤΖΑΡΟΥ 








Εντυπωσιακός όπως πάντα ήταν ο...Τζάρος που κάημε μετά την παρέλαση, με τον Βασιλιά του Καρναβαλιού 2019 να γίνεται η…φετινή ατραξιόν του Λύρατζη στο Καρναβάλι 2019, την βασίλισσα να χάνεται κάπου στο…καράβι και τα άρματα ωστόσο, να είναι καλύτερα προηγούμενων ετών. 

Την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ενώ όπως κάθε χρόνο την παράσταση έκλεψαν φυσικά οι σύλλογοι με την πανέμορφες φορεσιές τους, τον ρυθμό, το κέφι και το χορό τους. Και του χρόνου!