GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε φορτισμένο κλίμα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το ολοκαύτωμα

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου το οποίο είναι αφιερωμένο στους Εβραίους της Αλεξανδρούπολης οι ...


Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου το οποίο είναι αφιερωμένο στους Εβραίους της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους και δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης καθώς αναγνώστηκαν και ονόματα κάποιων συμπολιτών μας οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο ολοκαύτωμα και στη μνήμη των οποίων είναι αφιερωμένο το μνημείο.


Το μαρμάρινο μνημείο, έργο Αλεξανδρουπολίτη γλύπτη, φέρει 7 κεριά, την Επτάφωτο Λυχνία δηλαδή , σύμβολο του παγκόσμιου διαφωτισμού. Την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων τίμησε με την παρουσία της η Πρέσβειρα του Ισραήλ. Ίριτ Μπεν Άμπα, ενώ το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, αλλά και επιμνημόσυνη δέηση, στα Εβραϊκά.


Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν η Πρέσβειρα του Ισραήλ, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, και ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Στις ομιλίες τους, όλοι επεσήμαναν τη μεγάλη σημασία της αγάπης, της συμφιλίωσης των λαών, αλλά και της μνήμης, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.