GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΚΚΕ ΤΕ Έβρου: Ανακοίνωση για τις νέες δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά Αμερικανικό κλιμάκιο επανέλαβε την επικέντρωση του ενδιαφέροντός του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Α...


Από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά Αμερικανικό κλιμάκιο επανέλαβε την επικέντρωση του ενδιαφέροντός του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης: «θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη και, όπως επισήμανα, είμαστε έντονα επικεντρωμένοι επίσης στην Αλεξανδρούπολη».

Άλλωστε, στο κλιμάκιο ήταν και ο Αμερικανός στρατηγός Στ. Σαπίρο, ο οποίος – όπως έκανε γνωστό ο πρέσβης, μιλώντας σε δημοσιογράφους – θα μεταβεί ακολούθως στην Αλεξανδρούπολη για να «δρομολογήσει» τις διαδικασίες διεκπεραίωσης της 3ης Ταξιαρχίας Μάχης της Αεροπορίας Στρατού των Αμερικανών από το λιμάνι της πόλης, σε υλοποίηση – όπως είπε ο ίδιος ο πρέσβης – της «δέσμευσης» που ανέλαβε απέναντι στον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης περί συνέχισης της παρουσίας και της «δέσμευσης» των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα.

Η πείρα αποδεικνύει ότι ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αντίθετα, αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης, θερμών πολεμικών επεισοδίων.

Τη “σταθερότητα” και την “ασφάλεια” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις έχουν νιώσει στο πετσί τους οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης.

Οι ανταγωνισμοί που συνεχώς μεγαλώνουν ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία στο λαό και στη νεολαία της χώρας μας.

Έχουν μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, η δημοτική αρχή, οι διάφοροι τοπικοί παρατρεχάμενοι που «φέρνουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μη μετατραπεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε χώρο υποδοχής αμερικανικού πολεμικού υλικού και δημιουργίας νέας βάσης. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης, τη νεολαία, να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε ένα ακόμα ορμητήριο θανάτου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών.

Ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Αλεξανδρούπολη, ούτε πουθενά
Έξω το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές από την Ελλάδα
Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών