GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


63 δένδρα φυτεύτηκαν σήμερα από τη στροφή του Εγνατία μέχρι στην Αργώ

Στην φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης από τη στροφή του Εγνατία μέχρι την Α...

Στην φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης από τη στροφή του Εγνατία μέχρι την Αργώ και σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου 2019, έγινε η δενδροφύτευση 63 δένδρων.




Τα δένδρα που επιλέχθηκαν να φυτευθούν, είναι Χαμέροπες Φοινικοειδές και καλλωπιστικές Πλατύφυλλες Μουριές που δεν βγάζουν καρπό για να μην «λερώνουν«, με κατακόρυφες ρίζες, για να μην προκαλέσουν με το μεγάλωμά τους, ζημιές στα πλακάκια του νέου πεζοδρομίου και φυσικά πολύ ανθεκτικά στην αλμύρα της θάλασσας που θα τα «λούζει» με τους νοτιάδες.


Για την ολοκλήρωση του έργου έχει απομείνει μόνο η τοποθέτηση των φωτιστικών και φυσικά τα παγκάκια.


Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας στόχος είναι ολόκληρο το έργο να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες σε δεκαπέντε ημέρες.


Έτσι από τα μέσα του Απριλίου η όψη της παραλιακής ζώνης, από το Πάρκο Προσκόπων, όπου ολοκληρώθηκε ήδη και χρησιμοποιείται το πάρκινγκ πίσω από το γήπεδο Φώτης Κοσμάς, έως και την Αργώ θα είναι τελείως ανανεωμένη και ένα πραγματικό στολίδι που θα απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης μαζί με την όμορφη θέα του Θρακικού Πελάγους.