GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κάθειρξη 5 ετών σε πρώην προέδρους και μέλη της ΕΠΟ για την Κάρτα Υγείας

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στους τρεις...


Ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ (Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη) και στα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας (Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη) για την υπόθεση του σκανδάλου της Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών.

Κατά το κατηγορητήριο, το 2005 η ΕΠΟ είχε συνάψει πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Όμως η σχετική σύμβαση καταγγέλθηκε το 2013 γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ ενώ όλο αυτό το διάστημα καταβάλλονταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα ταμεία της ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους κήρυξε αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, που επίσης ήταν κατηγορούμενοι. καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.