GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



5 δουλειές του σπιτιού που μπορείς να αγνοήσεις όταν δεν προλαβαίνεις

Οι γυναίκες αφιερώνουμε κατά μέσο όρο 4,5 ώρες την ημέρα στις δουλειές του σπιτιού και την φροντίδα των παιδιών. Αν μέσα σε όλο αυτό ε...


Οι γυναίκες αφιερώνουμε κατά μέσο όρο 4,5 ώρες την ημέρα στις δουλειές του σπιτιού και την φροντίδα των παιδιών. Αν μέσα σε όλο αυτό είμαστε και εργαζόμενες, τότε η μέρα μας μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ. Επειδή η λύση δεν είναι να καταρρεύσουμε από υπερκόπωση στη δουλειά, ούτε από ενοχές στο σπίτι, ας σταματήσουμε να παριστάνουμε τη σούπερ γυναίκα, σύντροφο, εργαζόμενη και μητέρα.
Αυτές είναι 5 δουλειές του σπιτιού που μπορούμε κι επιβάλλεται να αγνοήσουμε, όταν δεν προλαβαίνουμε. Γυρίζουμε την πλάτη πρώτα απ’όλα στο σιδέρωμα, μετά στο ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμα αλλά και στο στρώσιμο των κρεβατιών και το πλύσιμο των πιάτων. Έχετε απορίες; Διαβάστε παρακάτω.

1. Σιδέρωμα
Οι παλιές νοικοκυρές συνήθιζαν να σιδερώνουν κάθε ρούχο στο σπίτι, ακόμη και τις κάλτσες! Εγώ έχω να πω ότι εφαρμοστά ρούχα αλλά και συνθετικά υφάσματα, αφού βγουν από το πλυντήριο και στεγνώσουν, διπλώνονται και πάνε κατευθείαν στη θέση τους. Κάλτσες και εσώρουχα επίσης δεν θα μπουν ποτέ στη στοίβα με τα ασιδέρωτα. Έτσι το βουνό που έχουμε να σιδερώσουμε μειώνεται αισθητά. Μειώνεται και μπορεί να περιμένει για όσο καιρό χρειαστεί, όταν φυσικά δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε κουράγιο.

2. Ξεσκόνισμα & 3. Σφουγγάρισμα
Το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα είναι τρεις οικιακές εργασίες που πηγαίνουν πακέτο. Ενιαίες και αδιάσπαστες. Κι αν αυτό το τρίπτυχο μας μπουκώνει, τι θα γίνει αν το διασπάσουμε; Θα χαλάσει ο κόσμος; Δε νομίζω φίλες μου. Όταν ο χρόνος μας πιέζει, κρατάμε το σκούπισμα και βγάζουμε από τη λίστα μας τα άλλα δύο (ξεσκόνισμα/σφουγγάρισμα). Το πάτωμα θα είναι σκουπισμένο, άρα καθαρό κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι αρκετό. Ξεκλειδώνουμε επιτέλους το μυαλό από τα πρέπει.

Δεν ξεχνάμε να ζητάμε βοήθεια και να αναθέτουμε καθήκοντα σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Τόσο ο σύζυγος όσο και τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, μπορούν να βοηθήσουν στη συντήρηση του νοικοκυριού και την καθαριότητα. Τότε το σπίτι δεν φτάνει σε απελπιστική κατάσταση και εμείς κουραζόμαστε λιγότερο.

4. Στρώσιμο κρεβατιών
Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν το στρώσιμο του κρεβατιού χάσιμο χρόνου κι αυτοί που η εικόνα ενός ξέστρωτου κρεβατιού έχει τη δύναμη να τους αποσυντονίσει. Ανήκω σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία. Έλα όμως που έρχονται επιστημονικές έρευνες να αναιρέσουν όλα όσα ξέραμε. Στο κρεβάτι μας ζουν εκατομμύρια ακάρεα, τα οποία τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα που παράγει το ανθρώπινο δέρμα.

Στρώνοντας το κρεβάτι μας αμέσως μόλις ξυπνήσουμε, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να παγιδεύουμε όλα αυτά τα ακάρεα κάτω από τα σκεπάσματα. Αντίθετα αφήνοντας το κρεβάτι άφτιαχτο την ημέρα, εκθέτουμε τα ακάρεα στο φυσικό φως και τον καθαρό αέρα, με αποτέλεσμα να αφυδατωθούν και να πεθάνουν! Τέρμα πια οι ενοχές με τα άστρωτα κρεβάτια.

5. Πλύσιμο πιάτων
Κανονικά πριν κοιμηθώ θέλω η λάντζα μου να είναι καθαρή κι ο νεροχύτης άδειος. Όταν όμως δεν με κρατάνε τα πόδια μου από την κούραση, θα κάνω τη βρύση λίγο αριστερά κι εφόσον δω ότι χωράνε κι άλλα άπλυτα πιάτα, είμαστε κομπλέ! Ας γίνουν αύριο κι αυτά… Ή ας τα κάνει κάποιος άλλος τελοσπάντων.