GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέα καθήκοντα θα αναλάβουν 259 εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Η ανάληψη των νέων καθηκόντων τους μοιάζει να είναι θέμα χρόνο για 259 εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, καθώς οριστικοπ...


Η ανάληψη των νέων καθηκόντων τους μοιάζει να είναι θέμα χρόνο για 259 εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, καθώς οριστικοποιούνται τα αιτήματα που κατέθεσαν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη μεταφορά των καθηκόντων τους σε 35 δήμους και δύο περιφέρειες της χώρας.

Η δυνατότητα μεταφοράς του ενεργού προσωπικού της επιχείρησης σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα δόθηκε με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού, ο προσδιορισμός των θέσεων των φορέων υποδοχής, η διαδικασία επιλογής του φορέα υποδοχής και τα κριτήρια για τη διαμόρφωση της σειράς προτεραιότητας των υποψηφίων καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή και με την απόφαση αυτή, εκτός από τη διασφάλιση της εργασίας τους, ενισχύουμε ταυτόχρονα τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης με εξειδικευμένο προσωπικό σε τομείς όπου υπάρχουν ανάγκες», επισήμανε σχετικά σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χαρίτσης έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εξασφάλιση των εργαζομένων της ΕΒΖ, καθώς είναι γνώστης του προβλήματος ήδη από τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομίας και σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, κατάφερε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο, καλύπτοντας πραγματικά κενά και ανάγκες, που υπήρχαν σε συγκεκριμένες θέσεις, σε δήμους και περιφέρειες.

Το σκεπτικό της τροπολογίας και της ΚΥΑ, κινείται σε διπλή κατεύθυνση: από τη μία να μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας της εταιρείας, με σκοπό να διασφαλιστεί η εξυγίανση και η βιώσιμη λειτουργία της και από την άλλη να ενισχυθούν οι φορείς υποδοχής (δήμοι και περιφέρειες) με ενεργό ανθρώπινο δυναμικό, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η μεταφορά διενεργείται σε θέση συναφούς κλάδου ή ειδικότητας της ίδιας κατηγορίας, εφόσον ο αιτών τη μεταφορά κατέχει τα τυπικά προσόντα του κλάδου ή της ειδικότητας, στον οποίο μεταφέρεται. Το μεταφερόμενο προσωπικό κατατάσσεται σε βαθμό ανάλογα με τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας του που έχει διανυθεί στον φορέα προέλευσης και με τα τυπικά προσόντα της κατηγορίας στην οποία μεταφέρεται.