GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της γραμματείας Έβρου για τα 20χρονα του ΠΑΜΕ

Μια εκδήλωση πλούσια σε μορφή και περιεχόμενο, όπως αρμόζει στα 20χρονα του ΠΑΜΕ, που εκτιμήθηκε από όσους την παρακολούθησαν ως η καλ...


Μια εκδήλωση πλούσια σε μορφή και περιεχόμενο, όπως αρμόζει στα 20χρονα του ΠΑΜΕ, που εκτιμήθηκε από όσους την παρακολούθησαν ως η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/03 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα πρωτότυπο βίντεο με μουσικό χαλί το τραγούδι του ΠΑΜΕ και εικόνες από κομβικές στιγμές της δράσης του ΠΑΜΕ πανελλαδικά αλλά και τοπικά.
Στη συνέχεια διαβάστηκε το κείμενο του Μπ. Μπρεχτ «αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι»
Ακολούθησε η προβολή του χιουμοριστικού βίντεο του ΠΑΜΕ για τα όσα έγινα στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στο βήμα ανέβηκε ο Γιάννης Χιώνης εκ μέρους της Γραμματείας Έβρου του ΠΑΜΕ όπου στην ομιλία του αναφέρθηκε σύντομα στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας και τη διαχρονική πάλη για το προσανατολισμό του, τις προσπάθειες του κράτους και της εργοδοσίας να το ελέγξουν. Στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας του ΠΑΜΕ και σε πλευρές της 20χρονης δράσης του, στη δράση των σωματείων στον Έβρο που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τα όσα έγιναν στα πρόσφατα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ.

Μια διαφορετική ομιλία- «συνομιλία» με τον «ήρωα» του Μπ. Μπρέχτ κ. Κουνερ, με τη μορφή TEDX, άφησε θετικές εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν. Με βασικό θέμα το τι τελικά είναι προοδευτικό στις μέρες μας ο κ.Κ παρενέβαινε με τις ιστορίες του για «το αβοήθητο παιδί», «αγάπη για την πατρίδα», την «πείνα», «το ξαναντάμωμα».
Η εκδήλωση έκλεισε με την πρωτότυπη θεατρική απόδοση του ποιήματος του Τάσου Λειβαδίτη «Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου» σε επιμέλεια κειμένων Δ. Κλάδη, σκηνοθεσία Δ. Σερμπέζη και Π. Καλούτσα, ήχος – φωτισμός Α. Κυλίμος, από τη θεατρική ομάδα των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.