GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


200 εκτροφείς πτηνών στην Κομοτηνή με αφορμή την 1η έκθεση Πτηνών

Για πρώτη φορά στην Κομοτηνή πραγματοποιείται έκθεση πτηνών από τον Σύλλογο Φίλων Περιστεριού Θράκης στον πολυχώρο Fair-Play, όπου εκθ...


Για πρώτη φορά στην Κομοτηνή πραγματοποιείται έκθεση πτηνών από τον Σύλλογο Φίλων Περιστεριού Θράκης στον πολυχώρο Fair-Play, όπου εκθέτονται περισσότερα από 1.500 πτηνά. Η έκθεση ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου και ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής.

Για την έκθεση μίλησαν οι ιδρυτές και οι πρωτεργάτες Συλλόγου κ. Κώστας Σίμος και Αγησίλαος Βεσεξίδης, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που πέρασαν για να φτάσουν στην διεξαγωγή της έκθεσης, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο να έρθει και να γνωρίσει τα πτηνά, τα οποία ίσως να μην είχε την ευκαιρία να δει στο παρελθόν.

«Η ιδέα της πραγματοποίησης της έκθεσης ήταν του Αγησίλαου Βεσεξίδη, ο οποίος έτρεξε πάρα πολύ για την υλοποίηση της ιδέας» παραδέχθηκε ο κ. Σίμος και συμπλήρωσε με παράπονο πως «δυστυχώς δεν μας βοήθησε κανείς για την υλοποίηση της έκθεσης. Παρότι η έκθεση προσελκύει πολύ κόσμο, καθώς θα έρθουν περισσότεροι από 200 εκτροφείς που θα τονώσουν την αγορά, δεν είχαμε την παραμικρή στήριξη».

Η αγάπη τους για τα πτηνά τους έχει κάνει να ξεπερνάνε όλα τα προβλήματα, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν «στον αέρα» ο χώρος διεξαγωγής της διοργάνωσης. «Γίνεται πρώτη φορά και θα καθιερωθεί τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο» επισήμανε ο κ. Βεσεξίδης που απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να δει αυτό το σπάνιο θέαμα. «Τα πουλιά δεν είναι άγρια και δεν υπάρχει κίνδυνος με ασθένειες, καθώς όλα είναι εκτροφής με τα δαχτυλίδια και τα εμβόλια τους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κολλήσει κάποιος το οτιδήποτε. Όλα είναι με συγκεκριμένες προδιαγραφές όλα εμβολιασμένα και ελεγχόμενα και δεν πρέπει ο κόσμος να φοβηθεί» τόνισε ο κ. Βεσεξίδης.

Στόχος των ιθυνόντων είναι η επόμενη έκθεση να πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερο χώρο, για να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα πτηνά και να γίνει μία οργανωμένη προσπάθεια με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στα μικρά παιδιά η ύπαρξη της έκθεσης.

Όσο για τον Σύλλογο Φίλων Περιστεριού Θράκης πρόκειται για έναν νεοσύστατο σύλλογο, που αριθμεί περισσότερα από 30 ενεργά μέλη και στόχος είναι η διεύρυνση των δράσεων ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτό το όμορφο θέαμα.