GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Διμερής Συμφωνία για την μετεγκατάσταση 1000 αιτούντων ή/και δικαιούχων διεθνούς προστασίας από την Ελλάδα στην Πορτογαλία

Με διμερή διοικητική διευθέτηση που υπεγράφη αυτή την εβδομάδα από τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασύλου της Ελλάδας και της Υπηρεσίας ...


Με διμερή διοικητική διευθέτηση που υπεγράφη αυτή την εβδομάδα από τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασύλου της Ελλάδας και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Συνόρων της Πορτογαλίας, συμφωνήθηκε η μετεγκατάσταση έως 1.000 αιτούντων ή/και δικαιούχων διεθνούς προστασίας από την Ελλάδα στην Πορτογαλία.

Η σχετική κατ’ αρχήν συμφωνία είχε γίνει από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, και τον Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Eduardo Cabrita, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο. Στη συνέχεια, δρομολογήθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών των δύο πλευρών, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της Διοικητικής Διευθέτησης.

Η Διοικητική Διευθέτηση που έχει υπογραφεί προβλέπει μια πρώτη πιλοτική φάση, που αφορά την μετεγκατάσταση στην Πορτογαλία 100 αιτούντων ή/και δικαιούχων διεθνούς προστασίας που βρίσκονται σε Δομές Φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Η Διοικητική Διευθέτηση, η οποία προσδιορίζει τεχνικά τη διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας, είναι σύμφωνη με την ισχύουσα διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία για το άσυλο, δίνει προτεραιότητα σε οικογένειες και έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.