GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


To παιδί σας μισεί τον μεσημεριανό ύπνο; Αυτός είναι ο τρόπος για να το αντιμετωπίσετε

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από πολύ και ποιοτικό ύπνο. Σε αυτή τη λογική λοιπόν, καλό είναι να κοιμούνται και κάποια μεσημέρια.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από πολύ και ποιοτικό ύπνο. Σε αυτή τη λογική λοιπόν, καλό είναι να κοιμούνται και κάποια μεσημέρια.

Μην επιμένετε να το κάνει με το ζόρι όταν αντιμετωπίζετε σθεναρή αντίσταση. Το θέμα είναι να εξασφαλίσετε τις προϋποθέσεις να γίνει με τη θέλησή του και όχι απλά να υπακούσει εξ’ ανάγκης σε αυτό που του λέτε.

Όσο πιο γεμάτο είναι το πρόγραμμα του παιδιού το πρωί, τόσο πιο πιθανό είναι να κουράζεται και να θέλει να κοιμάται τα μεσημέρια.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα “φορτώσετε” το πρόγραμμά του επί τούτου, αλλά με δραστηριότητες που αρέσουν στο παιδί.

Επειδή τον πρώτο καιρό μπορεί να έχει υπερένταση όταν ξαπλώνει, φροντίστε να πέφτει το λιγότερο δυνατό φως στο δωμάτιο, να έχει σωστή θερμοκρασία ο χώρος και, αν το επιθυμεί, να κοιμηθεί μαζί με το αρκουδάκι του.

Τα μεσημέρια εκείνα που αρνείται πεισματικά να κοιμηθεί, δώστε του την εναλλακτική να χαλαρώσει με άλλον τρόπο στο δωμάτιό του. Αφού λοιπόν δε θα ξεκουραστεί, τουλάχιστον να ηρεμήσει πνευματικά.

Μην τάζετε στο παιδί δώρα για να το πείσετε να κοιμηθεί. Πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι αν το κάνει, είναι για δικό του καλό και όχι χρησιμοθηρικά για να πάρει δώρο.