GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Σάββας Μελισσόπουλος με τα παιδιά στην First Lego League. Η Ξάνθη να γίνει το κέντρο της περιφέρειας στην εκπαιδευτική ρομποτική.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ταξίδι της ρομποτικής της First Lego League συνεχίστηκε στο Αμοιρίδιο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο με συμμετ...


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ταξίδι της ρομποτικής της First Lego League συνεχίστηκε στο Αμοιρίδιο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο με συμμετοχή παιδικών και εφηβικών ομάδων από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πρόκειται για τα προκριματικά του μεγαλύτερου Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου.

Την διοργάνωση επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗΣ για ΌΛΟΥΣ», εντυπωσιάστηκε με την αθρόα συμμετοχή των παιδιών, θαύμασε τη ζωντάνια και την καινοτόμο σκέψη, τις γνώσεις και την ικανότητα συνεργασίας, την ευελιξία και την ευρηματικότητα των παιδιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Όραμα του Δήμου θα πρέπει να γίνει η ενδυνάμωση του θεσμού και η προσπάθεια να γίνει η Ξάνθη το κέντρο της περιφέρειας στα αντικείμενα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των νέων τεχνολογιών και φυσικών επιστημών (SΤEM: Science, Technologies, Engineering, Mathematics) για παιδιά και εφήβους. Το τρίπτυχο Δήμος Ξάνθης, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και της Αμερικανικής Γωνιάς Ξάνθης (που υποστηρίζεται από το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα), παρέχει όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία του εγχειρήματος.