GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) διαθέσιμη και για τη σύσταση ΟΕ και ΕΕ

Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 22 Ιουλίου 2018, είναι, πλέον, διαθέσιμη...


Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 22 Ιουλίου 2018, είναι, πλέον, διαθέσιμη από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και για τη σύσταση προσωπικών εταιρειών, δηλαδή των Ομορρύθμων και των Ετερορρύθμων Εταιρειών (ΟΕ και ΕΕ). Η Υπηρεσία σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για τις υπόλοιπες νομικές μορφές. Συγκεκριμένα, οι ΕΠΕ θα μπορούν να συστήνονται μέσω της e-ΥΜΣ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και οι ΑΕ εντός Μαρτίου 2019.

Τα δείγματα των πρώτων έξι μηνών λειτουργίας της e-ΥΜΣ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς μέσω της πλατφόρμας έχουν συσταθεί, ήδη, 1.665 εταιρείες, εκ των οποίων οι 1.629 είναι ΙΚΕ, οι 20 είναι ΕΕ και οι 16 είναι ΟΕ.

Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς μειώνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος και το χρόνο σύστασης μιας εταιρείας. Η σύσταση ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται ούτε φυσική παρουσία σε οποιαδήποτε δημόσια Υπηρεσία, ούτε η προσκόμιση δικαιολογητικών εγγράφων, καθώς συμπληρώνονται μόνο πεδία. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία αποκτά Αριθμό ΓΕΜΗ και ΑΦΜ και αποστέλλονται στους ιδρυτές ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας.

Υπογραμμίζεται ότι ο ελάχιστος χρόνος σύστασης που έχει καταγραφεί είναι 8 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο της e-ΥΜΣ (https://eyms.businessportal.gr).