GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τσικνίστε χωρίς χοληστερίνη

Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν πώς θα αποφύγετε την… εκτόξευση της χοληστερίνης.


Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν πώς θα αποφύγετε την… εκτόξευση της χοληστερίνης.

Ενόψει… τσικνίσματος και κρεατοφαγίας, οι ειδικοί επισημαίνουν πως το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πάρτυ χοληστερίνης!

Το ψήσιμο στα κάρβουνα, βέβαια, θεωρείται γενικά υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, αφού απαλλάσσει το κρέας από σημαντικό μέρος τους λίπους. Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές και «κόλπα» για να τηρήσουν το έθιμο και όσοι έχουν πρόβλημα αυξημένης χοληστερόλης ή όσοι δεν θέλουν να αποκτήσουν τέτοιο πρόβλημα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Διατροφής, υπάρχει πάντα η επιλογή του άπαχου ή λιγότερο λιπαρού κρέατος για να ψήσουμε στο σπίτι ή να παραγγείλουμε στο εστιατόριο. Το φιλέτο ή τα παϊδάκια κοτόπουλου είναι η πρώτη από αυτές τις επιλογές, με μόλις 165 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Ωστόσο, επειδή λίγοι είναι αυτοί που θα αρκεστούν στο κοτόπουλο την Τσικνοπέμπτη, οι διαιτολόγοι προτείνουν και μερικά άλλα «τρικ» για να γιλτώσουμε όσο το δυνατό περισσότερες θερμίδες και λιπαρά.

Έτσι, η χοιρινή μπριζόλα είναι πιο «λάιτ» επιλογή από τα αρνίσια παϊδάκια ή τα λουκάνικα, τα οποία σε κάθε 100 γραμμάρια έχουν πάνω από 300 θερμίδες και μέχρι 30% λιπαρά!

Ένα «κλασικό» κόλπο είναι να αφαιρούμε όλο το ορατό λίπος από το ψητό κρέας και με τον τρόπο αυτό μπορούμε να «εξοικονομήσουμε» αρκετές θερμίδες.

tips

Προσοχή στα συνοδευτικά
Το κρέας, ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης είναι ούτως ή άλλως «φουλ» στα λιπαρά και τη χοληστερινή, οπότε αν δεν θέλουμε να ξεφύγουμε πολύ, καλό είναι όλα τα υπόλοιπα που θα μπουν στο τραπέζι να είναι πιο ελαφριά σε θερμίδες και λιπαρά.

Αντι, λοιπόν για τηγανητά ορεκτικά επιλέγουμε ψητά – για παράδειγμα διάφορα είδη λαχανικών στη σχάρα – κι έτσι δεν επιβαρύνουμε περισσότερο το πεπτικό και καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο τραπέζι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά. Μια καλή ιδεά, μάλιστα, είναι να ξεκινήσουμε με τη σαλάτα η οποία θα μας κόψει την πείνα και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να κρατηθούμε μακριά από τις διατροφικές υπερβολές.

Αλκοόλ με μέτρο
Το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά κατά κανόνα ρέουν άφθονα στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Όμως, άφθονες είναι και οι θερμίδες με τις οποίες μας φορτώνουν και μάλιστα χωρίς να τους φαίνεται! Γι’ αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να αρκεστούμε σε ένα με δύο ποτηράκια και να ξεδιψάμε με νερό.