GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εργασίες αναβάθμισης στο δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας Σαμοθράκης

Το Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας το 2014 ήταν σε κατάσταση προχωρημένης φθοράς, με σχεδόν διαλυμένη στέγη, κουφώματα σε αποσύνθεση, ε...


Το Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας το 2014 ήταν σε κατάσταση προχωρημένης φθοράς, με σχεδόν διαλυμένη στέγη, κουφώματα σε αποσύνθεση, ενεργειακά υποβαθμισμένο με μεγάλη κατανάλωση καυσίμων θέρμανσης χωρίς την ανάλογη απόδοση, κτλ.

Ο Δήμος ανταποκρινόμενος στην άμεση αναγκαιότητα εκτεταμένων τεχνικών επεμβάσεων με την βοήθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης του οποίου η Τεχνική Υπηρεσία εκπόνησε τις σχετικές μελέτες, κατέθεσε σχετικό φάκελο στο Π.Ε.Π Α.Μ.Θ (ΕΣΠΑ) και στις 16/11/2016 εντάχθηκε με την απόφαση αριθμ. πρωτοκ. 5316/16-11-2016 και τίτλο:
«Ένταξη της πράξης: Βελτίωση και αναβάθμιση υποδομών δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας Δήμου Σαμοθράκης» και με προϋπολογισμό 452.997,15 € ευρώ. Οι εργασίες που έγιναν είναι:

1) Η αντικατάσταση των φθαρμένων στοιχείων της στέγης (ζευκτά, τεγίδες, επιτεγίδες, υδρορροές, επένδυση, μόνωση κλπ),

2) Η κατασκευή ράμπας για πρόσβαση των ΑμεΑ από τον αύλειο χώρο στο κτήριο, η τοποθέτηση συστήματος ανυψωτικής πλατφόρμας ΑμεΑ στην εσωτερική κλίμακα του κτιρίου και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου,

3) Η ανακατασκευή των WC και η δημιουργία WC για ΑμεΑ,

4) Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου όπως: τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψη), αντικατάσταση καυστήρα και λέβητα του συστήματος θέρμανσης με σύγχρονους, τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 12,5 kWP (net metering), τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπετασμάτων.

Σχεδιάζουμε και δεύτερη επέμβαση στο κτίριο για την κατασκευή ξεχωριστής αίθουσας εκδηλώσεων ώστε εντός του κυρίως κτιρίου να δημιουργηθούν νέες αίθουσες διδασκαλίας, αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων με λειτουργικότερο αποτέλεσμα καθώς και διαμόρφωση των αιθουσών σύμφωνα με τις παιδαγωγικές απαιτήσεις.