GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ανδριανούπολη: Μαθήματα ελληνικών ξεκίνησαν οι έμποροι

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που μεταβαίνουν στην Ανδριανούπολη για να ψωνίσουν φθηνά προϊόντα λόγω της πτώσης τ...


Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που μεταβαίνουν στην Ανδριανούπολη για να ψωνίσουν φθηνά προϊόντα λόγω της πτώσης της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, οι μαγαζάτορες της αγοράς αποφάσισαν, λοιπόν, να μάθουν ελληνικά.

Αρκετοί έμποροι παρακολουθούν ήδη δωρεάν μαθήματα Ελληνικών και Βουλγαρικών, ενώ για εκείνους που δεν προφταίνουν φρόντισε το τοπικό εμπορικό επιμελητήριο, προμηθεύοντάς τους με λεξικά, ώστε να διευκολύνουν την επικοινωνία τους με τους ξένους πελάτες.

Το εν λόγω «μίνι λεξικό αγοράς» περιλαμβάνει 280 λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα στις εμπορικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος εμπορικών σχέσεων της περιφέρειας της Αδριανούπολης, Μαχμούτ Αλτούν, 2,3 εκ. Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες επισκέφθηκαν τον περασμένο χρόνο την πόλη -περίπου 190.000 μηνιαίως – δαπανώντας κατά μέσο όρο 50 ευρώ έκαστος. «Πιστεύω ότι αυτό το λεξικό θα λύσει το γλωσσικό πρόβλημα των εμπόρων μας. Προς το παρόν τυπώσαμε 3.000 αντίτυπα», είπε.