GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καβάλα: Έκλεισε η ρευματολογική κλινική λόγω… φόρτου εργασίας

Ρολά κατέβασε η μοναδική ρευματολογική κλινική που λειτουργούσε στην Καβάλα και εξυπηρετούσε εκατοντάδες ασθενείς και των πέντε νομών ...


Ρολά κατέβασε η μοναδική ρευματολογική κλινική που λειτουργούσε στην Καβάλα και εξυπηρετούσε εκατοντάδες ασθενείς και των πέντε νομών (Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας) της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω φόρτου εργασίας του… γιατρού.

Ο μοναδικός ρευματολόγος που υπηρετούσε στο νοσοκομείο Καβάλας παραιτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου και έκτοτε ιδιωτεύει ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στο εξής στο νοσοκομείο του «Άγιου Παύλου» στην Θεσσαλονίκη για εξέταση και θεραπεία.

«Περίπου τριάντα ασθενείς πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και έχουμε συνεννοηθεί με το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τις θεραπείες τους. Όντως ο γιατρός ήταν μόνος του και εξυπηρετούσε πάρα πολλά περιστατικά καθημερινά» είπε στο ethnos.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασσαβόγλου, προσθέτοντας ότι τρέχει ήδη διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης η οποία αναμένεται να γίνει σε περίπου δύο μήνες.

Η ρευματολογική κλινική στο νοσοκομείο της Καβάλας εξυπηρετούσε ασθενείς από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως και την Κεντρική Μακεδονία.

Μάλιστα πραγματοποιούσε εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες σε ασθενείς κάνοντας εγχύσεις ανασοκατασταλτικών φαρμάκων (Ρευματοειδή αρθρίτιδα κλπ.).

Ο διαγωνισμός πλήρωσης της θέσης τρέχει από τον περασμένο Αύγουστο. Ωστόσο η διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων γιατρών για τη θέση κόλλησε στην Επιτροπή της 4ης ΥΠΕ καθώς ένα από τα μέλη της συνταξιοδοτήθηκε και δεν προχώρησε η διαδικασία.

Το διάστημα αυτό τρέχει νέος διαγωνισμός και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους δύο μήνες.

«Ποια είναι η λύση που βρήκε το Υπουργείο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου; Ενημερώνουν τους ασθενείς να πηγαίνουν για εξέταση και θεραπεία από τη Θράκη στην Θεσσαλονίκη!!! Μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τα Νοσοκομεία υποδοχής. Παροιμιώδης αναισθησία για την ταλαιπωρία των ασθενών» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.