GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αναβάθμιση στον τομέα της υγείας σε Διδυμότειχο και Σαμοθράκη φέρνει νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Προς υλοποίηση η αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.


Προς υλοποίηση η αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Ανοίγει ο δρόμος για την αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε την Παρασκευή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και από αύριο ξεκινά η συζήτηση και επεξεργασία του, πριν φτάσει στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Στα άρθρα του περιλαμβάνεται και αυτό που αφορά στις “οργανικές μονάδες νοσοκομείων”, σύμφωνα με το οποίο αίρεται το άρθρο 2 του νόμου 4052 του 2012, που ίδρυε ενιαία Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με τη διασύνδεση νοσοκομείων.

Το σχέδιο νόμου που εισάγεται αύριο προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή, αναφέρει ότι νοσοκομεία που απώλεσαν με τον νόμο του 2012 τη διοικητική και οικονομική τους αυτοτέλεια, θα μπορούν να μετατραπούν σε αυτόνομες νοσοκομειακές μονάδες, “σύμφωνα με τις ανάγκες…και με χρήση της νομοθεσίας για την τροποποίηση των Οργανισμών Λειτουργίας τους”.

Με αυτόν τον τρόπο, αίρεται η όποια τυχόν νομική δέσμευση για την αναγκαστική συγχώνευση οργανικών μονάδων (έδρας/αποκεντρωμένων) και τη δημιουργία ενιαίων ΝΠΔΔ.

Άγονη και προβληματική περιοχή A’ Ζώνης η Σαμοθράκη
Στο ίδιο νομοσχέδιο, περιλαμβάνεται επίσης άρθρο που χαρακτηρίζει τη Σαμοθράκη άγονη και προβληματική περιοχή α’ ζώνης, ενεργοποιώντας οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών.

Το νησί είχε ενταχθεί στη συγκεκριμένη ζώνη στα τέλη του 2017 με Κοινή Υπουργική Απόφαση, στο εξής, ωστόσο, το καθεστώς αυτό ισχυροποιείται και λαμβάνει νομοθετική υπόσταση, ενώ διευρύνεται για το σύνολο των δομών Υγείας της Σαμοθράκης, όπως το Περιφερειακό Ιατρείο που λειτουργεί στην Καμαριώτισσα.

Χρυσούλα Σαμουρίδου