GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΕΔΥΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του πραγματοποίησε το παράρτημα Αλεξανδρούπολης της Ελληνικής Επιτ...


Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του πραγματοποίησε το παράρτημα Αλεξανδρούπολης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.

Η Πρόεδρος κα Γκιδίκα Ματούλα παρουσίασε το έντυπο «ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση- Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών». Η ένταξη ολοένα και περισσότερων χωρών στο Σύμφωνο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αυξάνει τους κινδύνους για ανάφλεξη καθώς μια σύντομη αναδρομή από τη δημιουργία του, το 1949, μέχρι σήμερα βρίθει από στρατιωτικές επεμβάσεις, πολέμους και υποδαύλιση εθνικισμών με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.

Η στρατηγική του ΝΑΤΟ μέσα από τις συνόδους κορυφής της τελευταίας δεκαετίας καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης σε βάρος της διεθνούς ύφεσης και ειρήνης λαμβανομένων υπόψη της καπιταλιστικής κρίσης και της όξυνσης των ανταγωνισμών. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την Κίνα. Δεν θα πρέπει δε να διαφεύγει ότι η περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσκοπεί στην ασφαλή και απρόσκοπτη κερδοφορία των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αναφορά έγινε επίσης και στον επικίνδυνο ρόλο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τη χώρα μας, που καθιστά επιτακτική την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή μας. Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και αντιϊμπεριαλιστικές δράσεις της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη είναι προς αυτή την κατεύθυνση.