GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΟΚ: Οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι της Ξάνθης που θέλουν το «καλό» της, ήταν απόντες από το Συμβούλιο

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΠΑΡΤΙΑ


ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΠΑΡΤΙΑ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μετ εμποδίων το βράδυ της Τρίτης λόγω μη … έλευσης των περισσότερων δημοτικών συμβούλων, σίγουρα προϊδεάζει τους Ξανθιώτες για το ποιους ετοιμάζονται να στείλουν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι απορίας άξιο, τρείς μήνες πριν τις εκλογές, παλαιοί και νέοι (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι) δεν ενδιαφέρονται για τις συνεδριάσεις του ανώτερου οργάνου αποφάσεων και χάραξης πολιτικής στην Ξάνθη.

Ενώ η συνεδρίαση ήταν καθορισμένη να ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης, αυτή ξεκίνησε 40 λεπτά αργότερα γιατί οι μισοί και πλέον δημοτικοί σύμβουλοι δεν παρέστησαν δίνοντας έτσι το «καλό» δείγμα ενδιαφέροντος για τα κοινά.

Τελικά αφού «έπεσαν» τα τηλέφωνα ένας ένας οι σύμβουλοι ήρθαν, όχι όλοι αφου από τους 41 προσήλθαν μόνον οι 13 και ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Μία συνεδρίαση χλιαρή, χωρίς εντάσεις για ψήλου πήδημα αυτή την φορά αλλά καμία δημιουργικότητα και καμία παραγωγή πολιτικής επ ωφελεία των Ξανθιωτών από τους εκλεκτούς της.

Οι προτάσεις για συζήτηση ήρθαν όπως ήρθαν και οι σύμβουλοι κουρασμένοι λάμβαναν θέση ή απλά κουνούσαν τα κεφάλια τους συμφωνώντας ή όχι, μικρή έχει σημασία.

Ο Μ. Φανουράκης ζήτησε οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στην υπαίθρια αγορά κατά την διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης, να μην κλείνουν την πρόσβαση στις τουαλέτες με τα οχήματα τους, κάτι που ανέλαβε η αρμόδια υπηρεσία της Ξάνθης να τακτοποιήσει.

Αναβλήθηκε το θέμα του Αιτήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για τις καπναποθήκες «Π», επειδή δεν παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι υπεύθυνοι καθηγητές, προκαλώντας αμηχανία στους δημοτικούς συμβούλους για την προχειρότητα την οποία αντιμετωπίζει το θέμα της παραχώρησης των καπναποθηκών το Πανεπιστήμιο, με μία αόριστη αιτιολογία.

Δόθηκε παράταση μιας εβδομάδος περίπου στους επαγγελματίες οι οποίοι έπρεπε να ζητήσουν σύμφωνα με τον κανονισμό άδεια για τα τραπεζοκαθίσματα και δεν το έπραξαν.

Κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στο Σώμα εξ αιτίας της καθυστέρησης από την πλευρά των επαγγελματιών και φυσικά καυτηριάστηκε από μερίδα συμβούλων.

Αποφασίστηκε η πρόσληψη ενός ή μίας φυσικοθεραπεύτριας για το Βοήθεια στο Σπίτι.

«Πέρασε» κατά πλειοψηφία η αναμόρφωση προϋπολογισμού για το Κέντρο Κοινωνικής προστασίας όπου ο πρόεδρος δεν ήταν παρόντας για να υποστηρίξει το θέμα κάτι που προξένησε την αντίδραση του Ιπποκράτη Καμαρίδη.

Στην αναφώνηση του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Δρεμσίζη ότι το θέμα της αναμόρφωσης «πέρασε» λόγω πλειοψηφίας ο Ν. Ανταμπούφης αντέδρασε και ζήτησε να δει χέρια «ψηλά», εν ολίγοις την «δεδηλωμένη» της δημοτικής αρχής.

Ακολούθως αντικαταστάθηκε ο κ. Πετρόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από τις επιτροπές του δήμου που συμμετείχε και αντικαταστάθηκε.