GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα ελληνικά κρασιά

Η Ελλάδα είναι γνωστή για τα υπέροχα νησιά της αλλά και για την κουζίνα της. Κάθε τουρίστας ερχόμενος στην χώρα μας προσπαθεί να βρει ...


Η Ελλάδα είναι γνωστή για τα υπέροχα νησιά της αλλά και για την κουζίνα της. Κάθε τουρίστας ερχόμενος στην χώρα μας προσπαθεί να βρει μέρη για φαγητό στην Ελλάδα καθώς θέλει να γευτεί όλες τις ελληνικές λιχουδιές. Εκτός όμως από την γαστρονομία της, φημίζεται και για τα πολύ καλά κρασιά της. Εδώ και τέσσερις χιλιετίες, τα ελληνικά κρασιά αποτελούν σημαντικό μέρος της εγχώριας αλλά και ξένης αγοράς. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες ποικιλίες που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές και θα πρέπει να στρέψουμε για λίγο το ενδιαφέρον μας προς αυτές.

Τα ελληνικά κρασιά μπορεί να είναι υποτιμημένα, και το γιατί αποτελεί ένα μυστήριο αφού οι Έλληνες είναι εξαιρετικοί οινοποιοί, ήδη από τα αρχαία χρόνια και είναι βέβαιο ότι η ποιότητα τους έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Για τους λάτρεις των ζωηρών λευκών κρασιών όπως το Sauvignon Blanc, τα ελληνικά λευκά κρασιά προσφέρουν εκπληκτική ποιότητα σε λογικό κόστος.

1. Αγιωργίτικο
Η ποικιλία αυτή δίνει πλούσια, βελούδινα με έντονο κόκκινο χρώμα κρασιά. Η μοναδική γεύση σαν από μαύρο κεράσι θα σας εκπλήξει ευχάριστα.


2. Αθήρι
Τα κρασιά από αυτή τη λευκή ποικιλία έχουν συχνά μια μυρωδιά από φρούτα, όπως τα νεκταρίνια. Είναι μια από τις αρχαιότερες ελληνικές ποικιλίες μιας και ευδοκιμεί στο ζεστό κλίμα του Αιγαίου.

3. Μαλαγουζιά
Αυτή η μοναδική ποικιλία, που το άρωμα της θυμίζει γιασεμί και πεπόνι ήταν πολύ κοντά στο να εξαφανιστεί μέχρι που οι Έλληνες οινοποιοί αποφάσισαν να την καλλιεργήσουν ξανά.

4. Μοσχοφίλερο
Μια από τις βασικότερες ποικιλίες που συναντάμε στη Πελοπόννησο. Δίνει λευκά αρωματικά κρασιά από μανταρίνια και άνθη.

5. Ροδίτης
Κομψή και φίνα ποικιλία από σταφύλια με ροζ δέρμα. Η ποικιλία αυτή μας δίνει είτε λευκά είτε ροζέ κρασιά με τραγανή οξύτητα και πλούσια αρώματα.

6. Ασύρτικο
Μια ποικιλία που έρχεται από την όμορφη Σαντορίνη. Τα κρασιά της ποικιλίας Ασύρτικο δίνουν λευκά κρασιά με υψηλή οξύτητα. Κυριαρχούν τα αρώματα από εσπεριδοειδή τα οποία και του προσφέρουν μια ανάλαφρη και ευχάριστη γεύση.

7. Ξινόμαυρο
Η ποικιλία αυτή δίνει ίσως από τα πιο αρωματικά κόκκινα κρασιά με έντονη την αίσθηση των μπαχαρικών. Επίσης χαρακτηρίζεται από σταθερές τανίνες κάτι που το κάνει μια εξαιρετική ποικιλία.

Αμπέλια θα δείτε σε σχεδόν όλη την Ελλάδα, με κορυφαίες περιοχές τις Κυκλάδες, την Σαντορίνη, την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα η περιοχή Νεμέα που παράγει γεμάτα κόκκινα κρασιά αλλά και τη Μακεδονία, την καρδιά του Ξινόμαυρου.

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα κάνει καλό στη υγεία και ειδικά άμα το κρασί είναι από την πατρίδα σου. Το κρασί είναι ένας από τους καλύτερους λιποδιαλύτες και έχει μεγάλη θρεπτική αξία καθώς έχει φτιαχτεί από τα καλύτερα σταφύλια της χώρας!