GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δυσαρεστημένοι οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ από την κυβέρνηση

Την Τρίτη 12/02/2019 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περι...


Την Τρίτη 12/02/2019 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρετε πως:

«Διαπιστώθηκε η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης από την Κυβέρνηση, για την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων του πρωτογενή τομέα, που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση του κλάδου.

Οι διεκδικήσεις μας ως Συλλογικές Οργανώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι συνεχείς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και με πολλές μορφές.

Όταν το 2016 υπήρχε η βούληση από τους συναδέλφους μας να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, ακόμη και μέσω των μπλόκων το κάναμε δυναμικά και συντεταγμένα.

Τότε όμως οι γνωστοί επαγγελματίες “μπλοκατζήδες” του χώρου, έσπασαν το αρραγές μέτωπο που είχε δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα. Η συμπαράσταση όλων των κοινωνικών ομάδων στον δίκαιο αγώνα μας, με βασικό κοινό αίτημα την απόσυρση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου ήταν δεδομένη.

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ». Έτσι λέγαμε και ανακοινώναμε ΟΛΟΙ.

Όμως όταν ο κόσμος που διεκδικεί είναι πολύς και η παρουσία του αυθόρμητη, δεν είναι και ελεγχόμενη.

Συνάντησαν τον Πρωθυπουργό χωρίς την συναίνεση όλων μας και έκαναν την παράστασή τους, χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, με αποτέλεσμα να διαλύσουν με αυτόν τον τρόπο τα μπλόκα.

Από τότε τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα πολλαπλασιάστηκαν και ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος παρακολουθεί τους γνωστούς “μπλοκατζήδες” να κάνουν τον έσχατο τρόπο διεκδίκησης , επετειακό παιχνίδι.

Το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Με καθρεφτάκια για δώρο, οι οργανωμένοι ελεγχόμενοι του χώρου, αφού θα κάνουν τους δυσαρεστημένους θα αποχωρήσουν συντεταγμένα.

Τα δωράκια αυτά δίνονται μόνο σε αυτούς γιατί βολεύει την κάθε κυβέρνηση με την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας της.

Τελικά είναι περισσότερο προβλέψιμοι από ότι νομίζαμε και βούτυρο στο ψωμί των κυβερνώντων και της άθλιας πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά στον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Καλούμε όλα τα κόμματα κοινοβουλευτικά και μη, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον πρωτογενή τομέα. Η ώρα που όλοι οι Έλληνες πολίτες, κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι θα απαντήσουμε με τη ψήφο μας πλησιάζει!

Αυτή η θεατρική παράσταση που βολεύει διαχρονικά τις κυβερνήσεις πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Οργανωνόμαστε ακόμη περισσότερο και σύντομα η περιφέρεια μας θα αποκτήσει επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο. Θέλει δε θέλει η πολιτεία, με τον σημερινό ή με τον επερχόμενο Συνδικαλιστικό – Συνεταιριστικό νόμο.

Τα λάθη του 2016 , μας έγιναν μάθημα και έχουμε την καλή συνήθεια να μην ξεχνάμε αυτούς που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται».