GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εγκαινιάστηκαν τα νέα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Τα ανακαινισμένα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής, εγκαινιάστηκαν χθες το μεσημέρι, παρουσία του γενικού γραμματέα υπουργείου Υγε...


Τα ανακαινισμένα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής, εγκαινιάστηκαν χθες το μεσημέρι, παρουσία του γενικού γραμματέα υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού.

Η ανακαίνιση των τεσσάρων χειρουργικών αιθουσών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος MediciNET ΙΙ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικές συμμετοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας μέσω του προγράμματος INTERREG Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020.

“Το αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο και μας δικαιώνει στην επιλογή μας να προβούμε σε αυτήν την ανακαίνιση και μάλιστα από πόρους που δεν είναι εθνικοί, είναι συγχρηματοδοτούμενοι από διασυνοριακό πρόγραμμα”, είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Φιλιππίδης, κάνοντας λόγο για χρόνο ρεκόρ, μόλις 3,5 μηνών, που απαιτήθηκε για την ανακαίνιση.

Η ικανοποίηση εμφανής και φυσικά τα εύσημα όλων δόθηκαν στον διοικητή, που έτρεξε το πρόγραμμα, ο οποίος με τη σειρά του μνημόνευσε έναν έναν τα στελέχη του νοσοκομείου που συνέβαλαν. Διευκρίνισε ότι η επιλογή αυτού του έργου έγινε πριν εξαγγελθεί το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, όμως είπε ότι η ανακαίνιση των χειρουργείων ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη, καθώς ήταν σε άθλια, όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση. Από το πρόγραμμα το Νοσοκομείο Κομοτηνής χρηματοδοτήθηκε με 800.000 ευρώ και το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι Βουλγαρίας με 600.000 ευρώ για να προμηθευτούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Το κόστος της ανακαίνισης των χειρουργείων ανήλθε σε 600.000 ευρώ.