GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι πρέπει να ελέγχουμε συχνότερα τον χειμώνα στο αμάξι

Πολλά είναι τα πράγματα σε επίπεδο συντήρησης και προστασίας του αυτοκινήτου που οι ειδικοί μας λένε πως πρέπει να κάνουμε κατά τους χ...


Πολλά είναι τα πράγματα σε επίπεδο συντήρησης και προστασίας του αυτοκινήτου που οι ειδικοί μας λένε πως πρέπει να κάνουμε κατά τους χειμερινούς μήνες.

Και σίγουρα να ελέγχουμε συχνότερα την πίεση των ελαστικών. Όσοι έχουν εξάλλου σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών στο αυτοκίνητό τους (TPMS), δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να ανάβει συχνότερα η προειδοποιητική λυχνία τον χειμώνα.

Αυτό μας λέει ο μη κυβερνητικός οργανισμός Car Care Council, ο οποίος σε συνεργασία με το αμερικανικό Δημόσιο έχει εγκαινιάσει την εκστρατεία ενημέρωσης «Be Car Care Aware», που καλεί τους οδηγούς να συντηρούν σωστά το όχημά τους και να γλιτώνουν από περιττές περιπέτειες.

«Οι οδηγοί βλέπουν συχνότερα το λαμπάκι του συστήματος να ανάβει όταν έχει κρύο», λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Car Care Council, Rich White, «αν η θερμοκρασία ανέβει, το λαμπάκι μπορεί να σβήσει, είναι ωστόσο πιθανό να παραμένουν κατά μερικές ατμόσφαιρες κάτω τα λάστιχα. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ελέγχεις την πίεση των ελαστικών συχνότερα».

Tο γεγονός επιβεβαιώνει και η ένωση αμερικανών κατασκευαστών ελαστικών (U.S. Tire Manufacturers Association), που μας λέει επιπλέον πως κάθε πτώση στην πίεση των ελαστικών (σε οποιοδήποτε λάστιχο) αυξάνει την κατανάλωση βενζίνης. Και ισχυρίζεται μάλιστα πως το σύστημα προειδοποίησης της πίεσης των ελαστικών μπορεί να μην ανάψει μέχρι να θεωρήσει σημαντική την πτώση.

«Είναι σημαντικό να ελέγχεις την πίεση των ελαστικών σε κάθε σημαντική αλλαγή θερμοκρασίας και σίγουρα συχνότερα κατά τους χειμερινούς μήνες», καταλήγει ο White…