GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας ΑΜΘ: Άμεση καταχώρηση εκκρεμών στοιχείων στο ΟΠΣ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, με αφορμή το υπ’ αριθμ. 533/35080/20-2-2019 έγγραφο της Γεν.Δνσης Κτηνιατρικής του Υπ.Α...


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, με αφορμή το υπ’ αριθμ. 533/35080/20-2-2019 έγγραφο της Γεν.Δνσης Κτηνιατρικής του Υπ.Α.Α.Τ, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για τα εξής :

Ενόψει των διασταυρωτικών ελέγχων, που απαιτούνται για την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και αφορούν το ζωικό κεφάλαιο για το έτος 2018, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αντλήσει στοιχεία από την Κτηνιατρική βάση δεδομένων (ΟΠΣ-Κ) στις 15.03.2019. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι για την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ τυχόν εκκρεμών στοιχείων στο ΟΠΣ- Κτηνιατρικής που αφορούν:
  • τις μεταβολές του ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων βοοειδών (είσοδοι-έξοδοι) έτους 2018,
  • την δήλωση των γεννήσεων βοοειδών του έτους 2018
  • τις ετήσιες απογραφές αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων έτους 2018.

Ιδιαίτερα τονίζουμε πως μετά την άντληση των στοιχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά δηλαδή τις 15/03/2019, μεταγενέστερες διορθώσεις ή εγγραφές δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στην επεξεργασία για την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη η αποκατάσταση απωλειών ενισχύσεων που πιθανόν να έχουν κτηνοτρόφοι που δεν θα τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Υπενθυμίζουμε ακόμα πως οι κτηνοτρόφοι μπορούν μόνοι τους να ενημερώνουν διαδικτυακά το ηλεκτρονικό τους μητρώο, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ ως εξής:
  • για τις γεννήσεις βοοειδών ακολουθώντας την διαδρομή: Υπ.Α.Α.Τ-> Ψηφιακές Υπηρεσίες->Γεννήσεις Βοοειδών ->Σύνδεση
  • για τις απογραφές των αιγοπροβάτων ακολουθώντας την διαδρομή: Υπ.Α.Α.Τ->Ψηφιακές Υπηρεσίες -> Ετήσια Απογραφή Αιγοπροβάτων ->Σύνδεση
  • Η πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. είναι δυνατή εφόσον ο κτηνοτρόφος:
  • έχει κωδικό αριθμό εκμετάλλευσης, σε λειτουργία, καταχωρημένο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ-Κ.).
  • έχει εγγραφεί ως χρήστης των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ.
  • Η απευθείας ηλεκτρονική καταχώρηση των εγγραφών δεν απαλλάσσει τον κτηνοτρόφο από την υποχρέωση να ενημερώνει το χειρόγραφο μητρώο που διατηρεί στην εκμετάλλευση

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Κτηνιατρικές Αρχές της περιοχής τους.

Κομοτηνή 21/02/2019
Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας ΑΜΘ