GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε δικό του οικόπεδο το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ζητείται η στήριξη της Περιφέρειας

Πραγματικότητα πλέον η έκδοση του ΦΕΚ που αφορά την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου στην περιοχή της Διομήδειας, που θα οδηγήσ...


Πραγματικότητα πλέον η έκδοση του ΦΕΚ που αφορά την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου στην περιοχή της Διομήδειας, που θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος και θα περιλαμβάνει το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 22/01/2019 από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έγινε Προεδρικό Διάταγμα, η έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου που καθορίζει το χώρο και τους όρους δόμησης για την ανέγερση του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ).

Μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ένα σύγχρονο Μουσικό και Ειδικό σχολείο μπορεί να γίνει πλέον πραγματικότητα.

Η νυν Δημοτική αρχή από τον Μάρτιο του 2017 κατάφερε να εγκριθεί το κτηριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που προβλέπει νέο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο δυναμικότητας 350 μαθητών, συνολικού μικτού εμβαδού κτιρίου 5.646 τ.μ. και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) δυναμικότητας 50 μαθητών, συνολικού μικτού εμβαδού κτιρίου 2.030 τ.μ. στην ίδια έκταση επιφάνειας 17 στρεμμάτων.

Όταν αυτοί που μας κατακρίνουν σήμερα σαν καταστροφείς του Δήμου Αβδήρων και της τοπικής κοινωνίας δεν μπόρεσαν για 15 χρόνια να καταφέρουν τα αυτονόητα, η νυν Δημοτική αρχή σε δύο χρόνια απέδειξε ότι όχι μόνο θέλει, αλλά και μπορεί να κάνει τα όνειρα των μαθητών και των γονέων που φοιτούν στο Μουσικό και Ειδικό σχολείο πραγματικότητα.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου συνεργάστηκαν η Διοίκηση του Δήμου Αβδήρων, η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αβδήρων, οι Βουλευτές του Νομού, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης και η Προϊσταμένη του τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΑΜΘ.

Ευχαριστούμε για την καθοριστική συμβολή τους, τους μηχανικούς του Δήμου Φώτιο Μουργόπουλο και Χαράλαμπο Χιλιώτη, την Παπαδοπούλου Μαρία προϊσταμένη μηχανικό της ΠΑΜΘ και τον προϊστάμενο του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης Χατζηθεοδώρου Γεώργιο.

Να επισημάνουμε ότι έχουν ήδη ανατεθεί στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. μετά από συνάντηση του Δημάρχου Αβδήρων στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιαννακίδη Ευστάθιου, παρουσία του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή των Κτιριακών Υποδομών, οι μελέτες για την κατασκευή του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης και ο Δήμος Αβδήρων έχει ολοκληρώσει την πρώτη Γεωτεχνική μελέτη για την κατασκευή και των δύο σχολείων.

Πλέον απαιτούμε και την βοήθεια της Περιφέρειας προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τόσο των μελετών για το Μουσικό σχολείο, όσο και η κατασκευή και των δύο σχολικών κτιρίων.

ΦΕΚ 6_22-01-2019_ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΕΕΕΚ