GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νιώστε υπέροχα σε 30 λεπτά

Συχνά νιώθουμε κουρασμένοι από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της, και έχουμε πείσει τον εαυτό μας πως μόνο με τις καλοκαιρινέ...


Συχνά νιώθουμε κουρασμένοι από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της, και έχουμε πείσει τον εαυτό μας πως μόνο με τις καλοκαιρινές εκδρομές μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα. Και όταν λέμε καλύτερα εννοούμε το αίσθημα της χαράς και της ανανέωσης. Όμως, αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι πρέπει να φροντίζουμε να νιώθουμε υπέροχα στην καθημερινότητα μας και όχι μόνο στις διακοπές. Και πως το φροντίζουμε αυτό; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Με καλή διατροφή και άσκηση.

Η διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάσταση απαιτεί λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Με απλά βήματα και χωρίς ιδιαίτερη κούραση μπορείτε να ασκηθείτε καθημερινά και για να είμαι πιο ακριβής χρειάζεστε μόνο 30 λεπτά την ημέρα.

Μόλις 30 λεπτά σωματικής άσκησης βοηθούν να ελέγξετε το σάκχαρο στο αίμα σας, να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς και να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος. Και όταν λέμε σωματική άσκηση αναφερόμαστε στην γυμναστική, η οποία εκτός από την καλή λειτουργία του οργανισμού, σας προσφέρει αυτοπεποίθηση, μιας και βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση αλλά και διασκέδαση αν την βάλετε στην καθημερινότητά σας ως χόμπι. Και σίγουρα θα σκέφτεστε τώρα “πώς να πάω γυμναστήριο όταν δεν υπάρχει χρόνος;”.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας υγιή χωρίς πολύ κόπο.

Καθιερώστε μια πρωινή ρουτίνα
Το κλειδί για μια παραγωγική μέρα και η εξοικονόμηση του χρόνου το πρωί είναι να χωρίζετε κάθε εργασία σε μικρά βήματα, προγραμματίζοντας τα πάντα ξεκινώντας από το τέλος της ημέρας και πηγαίνοντας προς τα πίσω. Αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίζετε ακριβώς τι δραστηριότητα θα κάνετε από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε.

Ακούγεται λίγο υπερβολικό, ναι, αλλά λειτουργεί και αυτό επειδή δεν σπαταλάς χρόνο προσπαθώντας να αποφασίσεις τι να πρωτοκάνεις. Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζετε τον εαυτό σας σε μικρές αγγαρείες, έτσι ώστε να φεύγετε από το σπίτι ακριβώς στην ώρα.

Καθιερώστε μια βραδινή ρουτίνα
Ένα χαρούμενο, υγιεινό πρωινό ξεκινάει με μια ρουτίνα κατάλληλη για τον ύπνο. Δεν υπάρχει η τέλεια απάντηση για τη δική σας ρουτίνα. Το σημαντικό είναι να κάνετε κάτι και να το ακολουθείτε κάθε βράδυ. Για παράδειγμα μια ενδεικτική ρουτίνα θα μπορούσε να είναι: ντους, προετοιμασία του μεσημεριανού για την επόμενη μέρα και να κάθεστε στο κρεβάτι για περίπου 10 λεπτά κάνοντας κάτι που σας χαλαρώνει, είτε πρόκειται για παρακολούθηση στα social media, ανάγνωση ενός βιβλίου, να μιλήσετε στο τηλέφωνο με τους γονείς σας. Η συνέπεια βοηθάει στο να κοιμηθείτε καλύτερα και να αισθάνεστε έτοιμος να ξεκινήσετε την επόμενη μέρα. Σε καμία περίπτωση μην μπείτε στην διαδικασία να σκεφτείτε τις επισκευές ηλεκτρικών συσκευών που αναβάλλατε για ακόμη μια φορά. Βάλτε αυτή την αγγαρεία στην πρωινή ρουτίνα που είπαμε παραπάνω.

Αδράξτε κάθε λεπτό
Αν και δεν το καταλαβαίνετε, οι περισσότερες καθημερινές συνήθειες χαρακτηρίζονται ως άσκηση. Ακόμα και το περπάτημα από το αυτοκίνητο μέχρι την δουλειά είναι ικανό να ενεργοποιήσει την ροή του αίματος στο σώμα αλλά και να χτίσει δυνατούς μύες. Έτσι αντί να βρείτε χρόνο για το γυμναστήριο, απλά προσπαθήστε να βρείτε 10 λεπτά μέσα στην ημέρα για περπάτημα. Γενικά μην χάνετε την ευκαιρία να περπατήσετε.

Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες
Μην σταματήσετε να τρώτε γλυκά αν τόσο σας αρέσουν απλά αλλάξτε συνήθεια και προτιμήστε ένα γλυκό που θα είναι πιο υγιεινό όπως μια φρουτοσαλάτα ή ακόμα και ένα κομμάτι από σπιτικό κέικ. Ακόμη, αντί να συνοδεύετε το γεύμα σας με αναψυκτικό προτιμήστε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που θα σας προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη από ένα αναψυκτικό. Και αν σκέφτεστε κρασί και το μυαλό σας πηγαίνει σε υψηλό κόστος, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε καθώς θα βρείτε υπέροχα ελληνικά κρασιά σε πολύ καλές τιμές σε οποιαδήποτε κάβα ποτών ή ακόμα και στο σούπερ μάρκετ.

Το κλειδί στην καθημερινή άσκηση είναι να βρείτε δραστηριότητες που σας βολεύουν και μπορείτε να πειραματιστείτε μέχρι να καταλήξετε σε ένα αποδοτικό πρόγραμμα καθημερινής εκγύμνασης. Καλό είναι να βάζετε ημερήσιους στόχους που θα σας παρακινούν να γυμναστείτε. Και φυσικά με καλή παρέα όλα γίνονται πιο εύκολα και ευχάριστα.