GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιάννης Φαλέκας: «Σε 15 μήνες η τηλεθέρμανση θα είναι πραγματικότητα από το γεωθερμικό πεδίο Αρίστηνου»

Στο ραδιόφωνο sferikos 99,3 και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη μίλησε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάν...


Στο ραδιόφωνο sferikos 99,3 και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη μίλησε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάννης Φαλέκας και αναφέρθηκε στην έκκληση του δημάρχου χθες, προς τους βουλευτές του νομού να βοηθήσουν για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στο έργο κατασκευής θερμοκηπίων με τη γεωθερμία στο Αρίστηνο.

Ο Γιάννης Φαλέκας σημείωσε πως είναι μια ιδιωτική επένδυση 97 εκατομμυρίων ευρώ και προχωράει πολύ καλά, όμως υπάρχει ένα έγγραφο που απαιτεί υπογραφή από το υπουργείο Ενέργειας και καθυστερεί, γιατί ουσιαστικά θα επιτρέπει τη λειτουργία αυτής της επιχείρησης μέσα σε χώρο δημοτικής έκτασης.

«Τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, το θέμα έφτασε και στο γραφείο του Πρωθυπουργού και αναμένεται απάντηση κι από εκεί», σημείωσε.

Επίσης στη φάση του διαγωνισμού βρίσκεται και το έργο της τηλεθέρμανσης στην περιοχή, όπου ουσιαστικά θα παρέχεται θέρμανση σε δημόσια κτίρια και το χωριό SOS. Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν στις 20 Φεβρουαρίου και σε 15 μήνες θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο.

Στις Φέρες δε θα δοθεί τηλεθέρμανση σε όλα τα σπίτια από τον αγωγό ΤΑΡ, τόνισε.