GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα

H Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ σας προσκαλεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 20:00 στη προβολή του Ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που ε...


H Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ σας προσκαλεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 20:00 στη προβολή του Ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Διόνυσος (Ορέστου 76, Ορεστιάδα).

Το δραματοποιημένο ιστορικό ντοκιμαντέρ διάρκειας 100 λεπτών επιχειρεί να “χωρέσει” τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, από την ίδρυση του στον Πειραιά το 1918 έως σήμερα. “Ζωντανεύει” ηγετικές προσωπικότητες του ΚΚΕ, όπως ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο Μπελογιάννης και ο Πλουμπίδης, πρόσωπα όπως ο Μάνος Κατράκης αλλά και ξεχωριστές στιγμές του κόμματος όπως ο Μάης του 36, η ΕΑΜική αντίσταση και άλλα. Ένας αιώνας συγκλονιστικής ιστορίας περνά μέσα σε 100 λεπτά μπροστά από τα μάτια του θεατή. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική συνθέτουν μια φροντισμένη παραγωγή, στην οποία συνέβαλαν εθελοντικά πάνω από εκατό συντελεστές.

Για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη από τους Σήφη Στάμου και Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο. Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή και Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.

Τη διεύθυνση Φωτογραφίας έκανε ο Άκης Αποστολίδης. Μουσικά έντυσε το ντοκιμαντέρ η Σοφία Καμαγιάννη.

Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής. Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας.

Στο Ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και αφηγούνται on camera οι: Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Λίλα Καφαντάρη. Σε αφηγήσεις, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ντοκουμέντων δανείζουν επίσης τη φωνή τους οι: Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου και Διονύσης Ξενάκης.

Συμμετέχουν ακόμα δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί.