GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανάκληση Toyota Yaris και Hilux στην Ελλάδα

Η Toyota Ελλάς ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση 6.721 Yaris, παραγωγής από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιανουάριο 2017, και 747 Hilu...


Η Toyota Ελλάς ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση 6.721 Yaris, παραγωγής από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιανουάριο 2017, και 747 Hilux, παραγωγής από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Δεκέμβριο 2015, λόγω ελαττωματικών αερόσακων που εξοπλίζονται.

H Toyota Ελλάς, έδωσε στην δημοσιότητα δελτίο Τύπου αναφορικά με πρόσθετες ανακλήσεις αυτοκινήτων τύπου Yaris & Hilux:

«Σε συνέχεια του από 20/05/2015 ∆ελτίου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας σχετικά με εκτέλεση προγράμματος προληπτικού ελέγχου του αερόσακου του οδηγού, αυτοκινήτων Toyota, μοντέλων Yaris, RAV4 και Hilux από την εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., πληροφορούμε τους καταναλωτές ότι, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το εργοστάσιο κατασκευής, το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον αερόσακο οδηγού αφορά επιπλέον 6721 οχήματα, μοντέλου Yaris, παραγωγής από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιανουάριο 2017, και 747 οχήματα, μοντέλου Hilux, παραγωγής από τον Ιανουάριο 2015 έως τον ∆εκέμβριο 2015.

Υπενθυμίζεται ότι στα εμπλεκόμενα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με αερόσακους οδηγού που περιέχουν ως προωθητικό υλικό νιτρικό αμμώνιο, χωρίς παράγοντα κατακράτησης υγρασίας, ενδέχεται μετά από μακροχρόνια έκθεση του οχήματος σε συνθήκες υψηλής απόλυτης υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος, το προωθητικό υλικό του πυροκροτητή του αερόσακου βαθμιαία να αποδομηθεί. Σαν αποτέλεσμα, σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου, υπάρχει το ενδεχόμενο ο πυροκροτητής να διαρραγεί, προκαλώντας τραυματισμό στους επιβαίνοντες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει ο σχετικός έλεγχος/αντικατάσταση με νέο βελτιωμένο ανταλλακτικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ)».