GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Διδυμότειχο: Επεφάνη ο Σωτήρ, η χάρις η αλήθεια…

Παρά τις συνεχείς χιονοπτώσεις και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, μιας και σε πολλές περιπτώσεις ο υδράργυρος κατέβηκε κάτω από τ...


Παρά τις συνεχείς χιονοπτώσεις και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, μιας και σε πολλές περιπτώσεις ο υδράργυρος κατέβηκε κάτω από τους -13° C, ο φιλόχριστος λαός του Κεντρικού και Βορείου Έβρου, ξεπερνώντας τις καιρικές δυσκολίες, εκκλησιάσθηκε την ημέρα των Θεοφανείων, τηρώντας όλες τις παραδόσεις που σχετίζονται με την Δεσποτική αυτή γιορτή.

Στο Διδυμότειχο, ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας της Ελευθερωτρίας και στη συνέχεια προέστη της ακολουθίας του αγιασμού του υδάτων, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Βασιλείου Παπαδοπούλου, του Υποδιοικητού της Μεραρχίας Ταξιάρχου Σταύρου Σταυροπούλου, του Διοικητού της 30ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Νικολάου Αγγελή, του Αστυνομικού Διευθυντού Ορεστιάδος Πασχάλη Συριτούδη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοικήσεως και πολυπληθούς εκκλησίασματος.

Χαιρετίζοντας ο Σεβασμιώτατος, τέλος, το εκκλησίασμα και με εφαλτήριο την διδασκαλία της Εκκλησίας οτι ο Χριστός είναι «φως αληθινόν, ο φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον», ετόνισε· “Ένας καινούργιος χρόνος άρχισε. Μας τον προσφέρει η αγάπη του Ουράνιου Πατέρα. Μας τον προσφέρει όχι για να τον ξοδεύσουμε άσκοπα. Ούτε καν να τον κερδίσουμε για την γη.

Μας τον προσφέρει να τον χρησιμοποιήσουμε στη γη, για να κατακτήσουμε τον ουρανό. Αυτός ο χρόνος ούτε φθείρεται, ούτε φθείρει. Δεν περνάει και δεν γερνάει. Προχωρεί και καταλήγει στην αιωνιότητα. Είναι τα σκαλοπάτια που μας φέρνουν πιο κοντά στον Αιώνιο και Άφθαρτο. Μας φέρνει πιο κοντά στην ώρα του θριαμβευτικού ερχομού Του, όταν θα έρθει για να μας αναστήσει. Να μας αφθαρτοποιήσει και να μας κάνει μετόχους της ατελεύτητης βασιλείας Του.

Ας έχουμε πάντα στη σκέψη μας ότι όπου επικρατεί το φως του Χριστού, η χάρη και η αλήθειά Του, γίνονται όλα φωτεινά, αισιόδοξα και χαρούμενα.
Ας πορευόμεθα στη ζωή μας σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και ας χρησιμοποιούμε το χρόνο μας για να ζήσουμε την παρουσία Του στη ζωή μας”.